Företag i fokus:

Annons

Här är nya tunneln till Kringlangaraget – ”Nu kan man åka ner här”

2022_03_E6A4D121-5941-4E72-BD3F-B0AC6167357F

Foto: Alex Ataseven.

Idag klipptes bandet till den nya tunnelnedfarten vid Västra Kanalgatan och samtidigt stängs den tidigare infarten vid Maren för att förbereda inför det nya hotellbygget.

På plats under invigningen fanns bland annat Peab som stått för bygget, Stadsrum som ska bygga det nya hotellet vid Maren samt flera representanter från kommunen.

– Nu kan man åka ner här och parkera i garaget. Väldigt spännande och väldigt roligt att få vara med, samtidigt vill vi tacka Peab för hur bra det har gått, säger Tage Gripenstam (C), ordförande i tekniska nämnden under invigningen.

Utöver nya tunnelnedfarten till Kringlangaraget kommer garaget att rustats upp och fräschas till. Vissa pelare har renoverats och lastkajer har renoverats samt målats om.

Däremot är arbetet inte helt färdigställt i garaget. Jus nu pågår förberedelser för att hotellbygget vid Maren ska börja ta fart, men arbetet i garaget kommer inte att störa trafiken informerar Södertälje kommun.

Tunnelnedfarten till Kringlangaraget, som öppnade för allmänheten idag, anses som en viktig pusselbit i stadskärnans utveckling. Att stängs den tidigare infarten vid Maren var en nödvändig åtgärd för att Marenplanerna ska kunna gå in i nästa fas.

– Garaget är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla till exempel Maren och hotellbygget, så de här är väldigt viktigt att de kommer på plats, säger Tage Gripenstam (L).

Tage Gripenstam blev även den som fick äran att klippa bandet och köra den fösta bilen ner i den nya tunnelnedfarten.

Tage Gripenstam fick äran köra den första bilen genom garagetunneln. Foto: Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 mars 2022 00:00

DEBATT: Moderaternas livlina till Socialdemokraterna

Boel Rosen

Foto: Shamash Oyal.

När jag för några månader sedan läste om hur kristdemokrater kände sig lurade över ett samarbete med Socialdemokraterna så skrattade jag lite smått för mig själv.

I allra flesta kommuner kramas KD med L, M, och SD, men inte här i Södertälje. Här lever politiken sitt egna liv sedan många år tillbaka.

I vår stad är det häpnadsväckande hur det luktas i stjärten på Socialdemokraterna och finner märkligt nog guld och gröna skogar. Tog föregivet att Moderaternas nos är betydligt känsligare andras.

Jag har röstat blått sedan Carl Bildt var en gröngöling på 80-talet och jag minns när Marita Lärnestad tackades av och Rosenberg klev på. En yngling som vill mycket inför varje val. Som moderat i Södertälje har jag inte haft höga krav på gruppledaren, men att svika sina väljare genom att ingå samarbete med Socialdemokraterna är under all kritik och ett löftesbrott mot trofasta väljare. Vi moderater vill inte ha ett samarbete med sossar.

Socialdemokraterna i Södertälje har trampat i gyttjan allt för länge och ligger väldigt pyrt till.

Hade jag fått säga mitt så hade jag uppmanat Moderaternas gruppledare att stå rakryggad och ta nya tag inför valet 2026 och låta Socialdemokraterna konfrontera sin stormiga tid som väntar.

En KD-vilde som är anmäld för sexuellt ofredande och nu ryktet om att ännu en högt uppsatt politiker anklagats för olämpligt beteende mot kvinnor. Socialdemokraterna har en rörig och osäker tid framför sig.

Istället kastade Moderaternas gruppledare en glänsande livlina till sina politiska motståndare. Varför.

Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna

Med Moderaternas livlina kan Socialdemokraterna nu damma av sig allt det negativa som förknippas med dem och klippa alla kontaminerade band som hotar makten. Ett väldigt smart drag av Socialdemokraterna och uppenbarligen lika lätt som att stjäla godis från ett barn.

Detta gynnar enbart Socialdemokraterna i sista raden. För Moderaternas del betyder det tappat förtroende. Vad som sades, eller lovades, för att övertala Rosenberg är jag och många andra intresserade av att veta.

Moderaternas gruppledare har på ett väldigt oansvarig sätt lurat tusentals väljare i Södertälje och kan ha gjort sig skyldig till ett löftesbrott. Ingen moderat som jag känner vill se ett samarbete med Socialdemokraterna och förknippas med skandalerna som florerar runt dem.

Jag är väldigt besviken.

Hans

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 16:00
Senast uppdaterad: 29 november 2022 14:26

Lastbilsolycka vid Gärtuna – Flaket slets av

Olycka brandbild räddninstjänst

Arkivbild

På tisdagsförmiddagen inträffade en olycka på länsväg 225 varpå flera räddningsenheter ryckte.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om lastbilsolycka som välte mitt på Gärtunavägen.

Strax innan lunchtid, klockan 10:34, inträffade en lastbilsolycka vid Gärtuna i Södertälje. Enligt polisens uppgifter körde lastbilen in i mittenräcket och även träffat en bro där flaket slets av.

Lastbilen, som var lastad med grus, välte och blockerade vägen och i samband med räddningsarbetet uppstod det långa trafikköer tills bärgaren kunde flytta på lastbilen från platsen.

Ingen person ska ha kommit till skada, men polisen kommer att utreda olyckan på tisdagsförmiddagen som allmänfarlig vårdslöshet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 november 2022 13:50
Senast uppdaterad: 29 november 2022 13:50

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)