Företag i fokus:

TV: Larm om lägenhetsbrand i Ronna – En person förd till sjukhus

2022_02_EC064AE4-7159-42ED-AAAC-6FE6F1DF2591

Foto: Shamash Oyal / Läsarbild.

Vid 18-tiden under söndagskvällen larmades räddningstjänsten till stadsdelen Ronna efter ett larm om brand i ett flerfamiljshus. 

Räddningstjänsten, polis, ambulans och ambulanshelikopter tillkallades till Hövdingevägen i Ronna där en brand ska ha uppstått i ett flerfamiljshus.

Räddningstjänsten och polis är just nu på plats och jobbar, det är en lägenhetsbrand som är begränsad till en lägenhet, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

I nuläget är det oklart hur omfattande branden är och vad som orsakat branden på Hövdingevägen i Ronna.

VIDEO – Se film från platsen

Texten uppdateras.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 27 februari 2022 00:00

JUST NU: Stor polisjakt efter fordon – spikmattor utplacerade

Polis

Arkivbild

Just nu pågår en stor polisjakt med flera enheter i Södertälje. Detta efter att ett fordon vägrade stanna för kontroll.

(Annonslänk)

En omfattande polisinsats utlöstes sent på tisdagskvällen efter att ett fordon vägrade att stanna för poliskontroll. Larmet om händelsen inkom strax innan klockan 22:00 på tisdagskvällen, vilket ledde till att flera polispatruller engagerades i en efterföljande jakt.

– Vi ville stoppa en bil men bilen åkte iväg, vi letar efter bilen så vi har flera patruller ute och letar i västra Södertälje, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Enligt källor till Telgenytt använder polisen spikmattor i ett försök att stoppa det flyende fordonet under den intensiva polisjakten. Polisjakten ska enligt uppgifter till Telgenytt ha inträffat i Lina/Ronna-området.

Trots dessa åtgärder finns det i nuläget inga bekräftade rapporter om att fordonet har stoppats eller att några gripanden har gjorts.

Uppdatering 23:00

– Vi avbröt insatsen då bilen inte hittades. Vi har haft två biljakter/förföljande idag i västra Södertälje, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Varför ville ni stoppa bilen?

– Det är på grund av att den har gjort sig skyldig till trafikbrott. Därför är vi intresserade och få stopp på bilen, säger polisens presstalesperson.

(Annons)

Den 16 maj, mellan kl 10-15 anordnas utbildningsmässa i Xenter i Tumba. Är du nyfiken på komvux – Klicka på bilden.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 22:37
Senast uppdaterad: 7 maj 2024 23:18

Populära evenemanget återvänder till stadskärnan

Södertälje

Foto: Alexander Isa

Det var fem år sedan evenemanget anordnades i staden. Nu väcker Södertälje kommun nytt liv i Medborgardagen med ett späckat schema av aktiviteter och demokratiska samtal.

För första gången sedan 2019 återupplivas Medborgardagen i Södertälje den 25 maj, med en inbjudan till alla stadens invånare att delta i en dag fylld av samhällsengagemang och kulturella evenemang. Efter ett flerårigt uppehåll ser kommunen fram emot att stärka banden mellan medborgarna och de som formar stadens framtid – från tjänstepersoner till politiker och räddningstjänst.

(Annonslänk)

Årets Medborgardag står under temat demokrati, vilket är särskilt relevant i ljuset av det stundande valet till Europaparlamentet. Evenemanget kommer att äga rum vid flera centrala platser i Södertälje, däribland Stadshuset och Stadsparken, där deltagare kan förtidsrösta, delta i dialoger om EU-politik och utforska konstutställningar.

Vidare erbjuder dagen en mångfald av aktiviteter – från interaktiva föreläsningar och prova-på-aktiviteter till underhållning och möten med lokala föreningar och organisationer. Dessa inslag syftar till att öka invånarnas förståelse för kommunens arbete och främja ett aktivt medborgarskap.

Planerna för dagen är i full gång, och arrangörerna ser fram emot att välkomna alla mellan kl. 12.00 och 16.00 lördagen den 25 maj.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 maj 2024 20:30
Senast uppdaterad: 7 maj 2024 23:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors