Företag i fokus:

Här är nya planen för motorvägsbron – ”Trimmat upplägget”

2021_12_1200px-Sodertalje_kanal_flygfoto_2014-09-20

Saltsjöbron. Foto: Creative Commons.

Arbetet med att bygga ut och bredda motorvägsbron E4 och E20, mellan trafikplatserna Moraberg och Saltskog, var tänkt att pågå under två somrar.

Nu tar planen en ny vändning då man hittat en ny och bättre lösning meddelar Trafikverket till SVT.

– Vi har hittat både en lösning som gör det mer framkomligt, och att vi stör under en kortare tid, säger Helena Sundberg på Trafikverket till SVT.

Målet med breddningen på motorvägsbron är att förbättra framkomligheten på sträckan som trafikeras av många tunga fordon. Sträckan beskrivs som en flaskhals som gör att köer kan uppstå vilket ökar risken för olyckor.

Lastbilsolyckan på motorvägsbron 2016. Foto: Eric Germundsson.

2016 skadades bron efter en lastbilsolycka som fick hela Storstockholm att stanna upp, men nu pågår förberedningar för att bygg om och bredda för en säkrare väg. 

Under breddningsarbetet kommer motorvägstrafiken att ledas om över Saltsjöbron och planen var att göra ett körfält i vardera riktning under en sommar. Den tidigare beräkningen var att arbetet med breddningen och omledningen av trafiken skulle pågå under två somrar.

Den nya lösningen, som Trafikverket presenterar, gör det möjligt att arbetet endast kommer att pågå under en sommar och beräknas att starta 2027.

– Nu har vi trimmat upplägget och kan göra bägge riktningarna under samma sommar, säger Sundberg till SVT.

5 år efter lastbilsolyckan på motorvägsbron – Firade midsommar i trafiken

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 27 februari 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors