🕝 1 minuter
Här är nya planen för motorvägsbron - "Trimmat upplägget"
Publicerad 27 februari 2022 01:00
Uppdaterad 27 februari 2022 01:00

Saltsjöbron. Foto: Creative Commons.

Arbetet med att bygga ut och bredda motorvägsbron E4 och E20, mellan trafikplatserna Moraberg och Saltskog, var tänkt att pågå under två somrar.

Nu tar planen en ny vändning då man hittat en ny och bättre lösning meddelar Trafikverket till SVT.

– Vi har hittat både en lösning som gör det mer framkomligt, och att vi stör under en kortare tid, säger Helena Sundberg på Trafikverket till SVT.

Målet med breddningen på motorvägsbron är att förbättra framkomligheten på sträckan som trafikeras av många tunga fordon. Sträckan beskrivs som en flaskhals som gör att köer kan uppstå vilket ökar risken för olyckor.

Lastbilsolyckan på motorvägsbron 2016. Foto: Eric Germundsson.

2016 skadades bron efter en lastbilsolycka som fick hela Storstockholm att stanna upp, men nu pågår förberedningar för att bygg om och bredda för en säkrare väg. 

Under breddningsarbetet kommer motorvägstrafiken att ledas om över Saltsjöbron och planen var att göra ett körfält i vardera riktning under en sommar. Den tidigare beräkningen var att arbetet med breddningen och omledningen av trafiken skulle pågå under två somrar.

Den nya lösningen, som Trafikverket presenterar, gör det möjligt att arbetet endast kommer att pågå under en sommar och beräknas att starta 2027.

– Nu har vi trimmat upplägget och kan göra bägge riktningarna under samma sommar, säger Sundberg till SVT.

5 år efter lastbilsolyckan på motorvägsbron – Firade midsommar i trafiken

Dela artikeln