Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Nya uppgifter om mördarens flyktväg

2022_02_9DD90535-E133-4809-9ECD-B1623B26856F

Nu går Polisen ut med nya uppgifter efter mordet i Ronna där en 23-åring ung man sköts till döds med flera skott.

Skjutningen skedde vid 17-tiden på en parkering i Gillestigen under tisdagen och vid 02-tiden hittades en silverfärgad passat brinnande i Tveta.

Nu söker polisen personer som kan ha gjort iakttagelser av en silverfärgad Passat kombi under tisdagen den 22 februari, från klockan 17:00 fram till klockan 02:00 då bilen anträffas brinnande i Tveta.

Polisen misstänker nu att den silverfärgade Passaten använts som flyktbil efter mordet i Ronna den 22 februari.

– Vi är ganska övertygande om att bilen hör samman med brotten och att gärningsmannen har färdats i bilen, har polisens presstalesperson Ola Österling tidigare uppgett till Sveriges Radio.

Nu framgår det i nya uppgifter att polisen kan sätta personbilen i samband med dödskjutningen. Uppgifterna tyder på att gärningsmannen har färdats i den silverfärgad Passat kombin som anträffades i Tveta-

Platserna som polisen menar är särskilt intressanta är från Ronna via Tvetavägen till Tveta och vidare till Järna alternativt Nykvarn, samt i omvänd ordning.

Tips och iakttagelser lämnas på tel -114 14 eller via tipsformuläret på www.polisen.se

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 25 februari 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors