🕝 1 minuter
De köper fastigheter i Södertälje för 1,15 miljarder kronor
Publicerad 25 februari 2022 01:00
Uppdaterad 25 februari 2022 01:00

Bild/Foto: Fornhöjden.se

I höstas meddelade fastighetsbolaget Mofast, där finansmannen Christer Gardell är storägare i, att de köper lägenheter i Södertälje för 1,15 miljarder kronor.

Köpet på 1,15 miljarder kronor omfattar totalt 871 hyreslägenheter i Södertälje och köps via ett dotterbolag och nu har säljarna påbörjat utvecklingen av fastigheterna tillsammans med Södertälje kommun.

– Jag är mycket nöjd med affären och gläds åt att Mofast ökar andelen bostäder i beståndet. Intäktsmässigt står nu bostäder för 50% av dom totala intäkterna vilket skapar en trygghet i verksamheten. Det är också glädjande att vår huvudägare i och med affären ökar sin ägarandel vilket vi ser som positivt för vår fortsatta utveckling, säger Dan Törnsten, Mofasts VD i ett pressmeddelande.

De fem bostadsfastigheter som tillträddes idag har en total yta på cirka 62 600 kvm med mindre inslag av kontor och lokaler och 871 lägenheter i Södertälje.

Med köpet ökar bolaget sitt fastighetsvärde till 3,7 miljarder kronor, vilket är i linje med bolagets strategiska mål att uppnå ett fastighetsvärde om 5 miljarder kronor inom tre år från beslutet i april 2021, meddelar fastighetsbolaget.

Dela artikeln