Företag i fokus:

23-årigen mördades i en Audi A8 – Tillhörde SD-politikern Beata Milewczyks

2022_02_274035930_265959869030486_5100769543530870493_n

Foto: Shamash Oyal.

Nyheten om att en 23-åring sköts till död på en parkering i Ronna har uppmärksammades stort över hela landet. Expressen, som var först med nyheten, berättade även att bilen som 23-årignen satt i när han sköts, tillhörde SD-politikern Beata Milewczyks.

Beata, som tidigare var gruppledare för SD i Södertälje, sitter idag med flera uppdrag i kommunfullmäktige i Södertälje och regionen.

Expressen som var i kontakt med SDs gruppledare i Södertälje menar att han själv har svårt att tro att hon skulle ha någon koppling till den här miljön.

– Jag har precis fått höra att bilen står på henne. Hon är naturligtvis skärrad, sa SDs gruppledare, Andreas Birgersson, till Expressen efter dödsskjutningen i Ronna.

Till Länstidningen berättar SD-politikern Beata Milewczyks att hon känt den mördade 23-åringen sedan han var liten och att de bott i samma område i cirka 10 år.

Vidare framgår det att bilen bekostades gemensamt. Detta överenskom då en nära anhörig till Beata umgicks med den mördade 23-åringen, däremot var de ense om att sälja bilen efter årsskiftet.

Enligt uppgifter framgår det att 23-åringen haft ett kriminellt förflutet, något som Beta uppger att hon inte hade någon kännedom om.

Ännu har ingen person gripits för dödsskjutningen i Ronna, men natten till onsdag gjorde polisen en upptäckt som menar kan ha en koppling till mordet.

Strax efter 02, natten mot onsdag, började en bil brinna i Tveta, en bil som polisen nu misstänker kan ha använts som flyktbil efter mordet i vid Gillestigen.

– Vi är ganska övertygande om att bilen hör samman med brotten och att gärningsmannen har färdats i bilen, säger polisens presstalesperson Ola Österling till Sveriges Radio.

Vittnar om 6-7 skotthål – “De sköt för att döda”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 23 februari 2022 00:00

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

EA182DAB-4A05-4FD6-A297-E56DADEA9207

Foto: Läsabild

Polisen avlossade varningsskott efter misstänkt pistolman i Ronna• Två personer har gripits.

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Foto: Shamash Oyal

Se film från platsen via Snapchat (läsarvideo)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 23:06
Senast uppdaterad: 26 april 2024 23:06

Polis avlossar varningsskott vid gripande

Polis

Arkivbild

Flera polispatruller och ambulanser har kallats till en adress i Södertälje efter att en inringare larmat om flera personer med vapenliknande föremål utanför en bostad.

På fredagskvällen rapporterades en stor polisinsats vid Ronna. Larmet inkommande strax efter 20:00 efter att personer uppmärksammats med vapenlikande föremål.

(Annonslänk)

Vid polisens ankomst uppstod en situation som resulterade i att ett varningsskott avfyrades av en polis, enligt uppgifter till Telgenytt.

– Vi fick samtal om att några rörde sig i området och ska burit på ett vapenliknande föremål. När första polispatrullen kommer till platsen ska man ha avlossats ett varningsskott, säger polisens presstalesperson till Telgenytt. 

Enligt rapporter till Telgenytt befinner sig uppemot en 10 polisbilar på platsen.

Området är nu avspärrat för teknisk undersökning och en förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Ingen ska ha kommit till skada i samband med det avlossande skottet. Enligt uppgifter till Telgenytt är två unga män gripna och en förundersökning gällande grovt vapenbrott är inledd.

Två personer är gripna misstänkta för grovt brott mot vapenlagen och grovt vapenbrott, skriver polisen på deras hemsida.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2024 21:10
Senast uppdaterad: 27 april 2024 03:11

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors