🕝 1 minuter
Schenker öppnar anläggning i Almnäs - "De är varmt välkomna"
Publicerad 22 februari 2022 01:00
Uppdaterad 22 februari 2022 01:00

Foto: Schenker.

Almnäs växer så det knakar, från ett gammalt militärområde till ett 1000 hektar stort logistik- och industriområde.

I höstas meddelades att budbolaget BudBee etablerar en anläggningen i Almnäs, men igår öppnade ett annat logistikföretag, DB Schenker som öppnar ett av företagets största anläggningar i Sverige.

Under måndagen öppnade Schenker portarna för deras nya anläggning i Almnäs som är ett av de största företagsområdena i Stockholmsregionen.

Med ett attraktivt, strategiskt läge, i närheten av Svealandsbanan och stambanan, Södertälje hamn, Stockholm Skavsta airport och E4/E20 är Almnäs ett perfekt området att etablera sig på.

– Den nya terminalen gör att vi kan öka servicen till våra kunder i Södertäljeområdet och norra Södermanland. Dessutom kommer vi att sysselsätta cirka 200 personer i den nya anläggningen, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland i ett pressmeddelande.

Foto: Schenker.

Schenker menar att företaget länge haft önskemålet att öppna en anläggning i Södertälje, ett mål som uppnåddes igår.

Den nya anläggningen har en totat yta på 17 200 m2 och väntas sysselsätta cirka 200 personer när verksamheten är i full bruk.

– Vi är väldigt glada över att Schenker har valt att expandera sin verksamhet hos oss i Södertälje. Det är positivt för vår kommun att det skapas många nya arbetstillfällen. Logistik- och industriområdet Stockholm syd är under stark expansion och flera stora företag är på väg in men DB Schenkers etablering är den första stora logistiketableringen i området. De är varmt välkomna, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

I pressmeddelandet framgår det att företaget planerar att ställa om till helt elektrifierad fordon inom en snar framtid. Den nya anläggningen är miljöanpassad och är utrustad med solcellsanläggning, bergvärme och laddstolpar för bilar.

Schenkers anläggningen är även utrustad med 150 kW solcellsanläggning, vilket motsvarar årsförbrukningen för cirka 15 svenska normalvillor, och bergvärme för att minska miljöpåverkan.

Dela artikeln