Företag i fokus:

Annons

Kärleksfull musik helt rätt i tiden

2022_02_Beat-Band-Foto-Matthias-Matsson-scaled

Foto: Matthias Matsson.

Södertäljebandet The Beat Band återvänder till Estrad med två hyllningskonserter till The Beatles tillsammans med gästartisten Göran Wiklund. Energin på lördagens spelning var hög och stämningen munter.  

Som Telgenytt berättat tidigare skulle helgens konserter infalla 2020, när det var sextio år sedan Beatles grundades. Titeln  “60 year of Beatles” står kvar även två år senare.   

Under min intervju med Henrik Cevert, gitarrist och sångare, gick vi ofta över till diskussioner om Beatles i allmänhet. Jag påminde till exempel att det i år var 60 år sedan trummisen Ringo Starr kom med i Beatles.  

– Så nu kanske det skulle heta Beatles +  Ringo 60 år, sa en skrattade Henrik, men la till att det där spelar inte så stor roll. Det är helt enkelt en hyllningskonsert till Beatles genombrott i början av ett årtionde.   

Och nej, det spelar knappast någon roll. Beatles var ett högst produktivt band som när de var aktiva spottade ur sig i snitt 1-2 skivor per år, exklusive en drös singlar som inte hamnade på plattorna. Lägg till solokarriärer, legendariska spelningar, filmer med mera och det finns alltid något jubileum att uppmärksamma.   

Och det är musik värd att uppmärksamma. Beatles är nog världens mest älskade band och det märks även i Södertälje. Stolarna vid stadsscenen är välfyllda. 

Energin är hög och stämningen munter där den musikhistoriska tidsresans varvas med underhållande anekdoter, både personliga och från bandets historia. Det är en konsert av fans till fans.  

Ett tajt band bjuder på egensinniga tolkningar med soultoner från gästartisten Göran Wiklund.  Explosiviteten i andra aktens psykedeliska låtar måste särskilt lyftas fram. Ett härligt framförande av “Got To Get You Into My Life” med blåsare från Kulturskolan i Södertälje och Järna måste också uppmärksammas.  

Till sist är musikens “peace, love and understand”-tema (med betoning på “love”) helt rätt i dessa tider. Gott så.  

The Beat Band + Göran Wiklund spelar också ikväll på Estrad kl. 18.00. 

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 februari 2022 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors