Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Kärleksfull musik helt rätt i tiden

2022_02_Beat-Band-Foto-Matthias-Matsson-scaled

Foto: Matthias Matsson.

Södertäljebandet The Beat Band återvänder till Estrad med två hyllningskonserter till The Beatles tillsammans med gästartisten Göran Wiklund. Energin på lördagens spelning var hög och stämningen munter.  

Som Telgenytt berättat tidigare skulle helgens konserter infalla 2020, när det var sextio år sedan Beatles grundades. Titeln  “60 year of Beatles” står kvar även två år senare.   

Under min intervju med Henrik Cevert, gitarrist och sångare, gick vi ofta över till diskussioner om Beatles i allmänhet. Jag påminde till exempel att det i år var 60 år sedan trummisen Ringo Starr kom med i Beatles.  

– Så nu kanske det skulle heta Beatles +  Ringo 60 år, sa en skrattade Henrik, men la till att det där spelar inte så stor roll. Det är helt enkelt en hyllningskonsert till Beatles genombrott i början av ett årtionde.   

Och nej, det spelar knappast någon roll. Beatles var ett högst produktivt band som när de var aktiva spottade ur sig i snitt 1-2 skivor per år, exklusive en drös singlar som inte hamnade på plattorna. Lägg till solokarriärer, legendariska spelningar, filmer med mera och det finns alltid något jubileum att uppmärksamma.   

Och det är musik värd att uppmärksamma. Beatles är nog världens mest älskade band och det märks även i Södertälje. Stolarna vid stadsscenen är välfyllda. 

Energin är hög och stämningen munter där den musikhistoriska tidsresans varvas med underhållande anekdoter, både personliga och från bandets historia. Det är en konsert av fans till fans.  

Ett tajt band bjuder på egensinniga tolkningar med soultoner från gästartisten Göran Wiklund.  Explosiviteten i andra aktens psykedeliska låtar måste särskilt lyftas fram. Ett härligt framförande av “Got To Get You Into My Life” med blåsare från Kulturskolan i Södertälje och Järna måste också uppmärksammas.  

Till sist är musikens “peace, love and understand”-tema (med betoning på “love”) helt rätt i dessa tider. Gott så.  

The Beat Band + Göran Wiklund spelar också ikväll på Estrad kl. 18.00. 

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 februari 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)