Företag i fokus:

Förlorade hyreskontraktet efter långdragen handläggning – JO-anmäler Socialkontoret i Södertälje

2022_02_forsorj

Arkivbild.

En Södertäljebo anmäler Socialkontoret i Södertälje för långdragen handläggning som resulterade i ett förlorat hyreskontrakt då det ekonomiska biståndet drog ut på tiden.

JO, Justitieombudsmannen, har tagit emot anmälan mot Socialkontoret i Södertälje och bedömer att granska ärendet ytterligare.

”I och med att vi inte fått något besked om ekonomiskt bistånd får vi extra kostnader varje månad med anledning av dröjsmålsräntor eftersom vi inte har pengar att betala våra utgifter.”, skriver anmälaren i till Justitieombudsmannen.

Anmälaren menar att handläggaren dragit ut på tiden genom att be om kompletteringar som resulterat i obetalda hyresfakturor.

Enligt anmälaren har handläggaren på Socialkontoret i Södertälje bland annat bett att få in samma handlingar fastän de redan har lämnats in tidigare.

På grund av alla dessa kompletteringar så har det lett till att vi blivit av med hyreskontraktet, eftersom något beslut fortfarande inte har kommit i vårt ärende.” skriver anmälaren.

Hyresvärden beslutade i september att säga upp hyreskontraktet och lämnade över ärendet till Kronofogden som gav dem till 6 december för att flytta ut. Datumet flyttades däremot fram på grund av en rovdjursattack där två av deras djur dog.

I samband med detta begärde de om att få en avbetalningsplan från Kronofogden som anser att de inte har några tillgångar av värde, men något svar har ännu inte inkommit och nu väntar en oviss framtid för Södertäljeborna.

Nu begär JO att Södertälje kommunen utreder sin inställning till anklagelserna och inkommer med svar på JO:s frågor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 22 februari 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors