🕝 1 minuter
Förlorade hyreskontraktet efter långdragen handläggning - JO-anmäler Socialkontoret i Södertälje
Publicerad 22 februari 2022 01:00
Uppdaterad 22 februari 2022 01:00

Arkivbild.

En Södertäljebo anmäler Socialkontoret i Södertälje för långdragen handläggning som resulterade i ett förlorat hyreskontrakt då det ekonomiska biståndet drog ut på tiden.

JO, Justitieombudsmannen, har tagit emot anmälan mot Socialkontoret i Södertälje och bedömer att granska ärendet ytterligare.

”I och med att vi inte fått något besked om ekonomiskt bistånd får vi extra kostnader varje månad med anledning av dröjsmålsräntor eftersom vi inte har pengar att betala våra utgifter.”, skriver anmälaren i till Justitieombudsmannen.

Anmälaren menar att handläggaren dragit ut på tiden genom att be om kompletteringar som resulterat i obetalda hyresfakturor.

Enligt anmälaren har handläggaren på Socialkontoret i Södertälje bland annat bett att få in samma handlingar fastän de redan har lämnats in tidigare.

På grund av alla dessa kompletteringar så har det lett till att vi blivit av med hyreskontraktet, eftersom något beslut fortfarande inte har kommit i vårt ärende.” skriver anmälaren.

Hyresvärden beslutade i september att säga upp hyreskontraktet och lämnade över ärendet till Kronofogden som gav dem till 6 december för att flytta ut. Datumet flyttades däremot fram på grund av en rovdjursattack där två av deras djur dog.

I samband med detta begärde de om att få en avbetalningsplan från Kronofogden som anser att de inte har några tillgångar av värde, men något svar har ännu inte inkommit och nu väntar en oviss framtid för Södertäljeborna.

Nu begär JO att Södertälje kommunen utreder sin inställning till anklagelserna och inkommer med svar på JO:s frågor.

Dela artikeln