Här är Centrumföreningens tre kandidater till Årets Cityföretag 2021

2022_02_414ECF1F-ED47-493B-A683-027FFBFDECCC

Foto: Södertälje City.

Varje år utser centrumföreningen Södertälje City ett företag till Årets Cityföretag 2021 som aktivt arbetar för att stärka både sin egen och hela stadskärnans attraktionskraft.

För att kunna nomineras ska företaget bidra till en centrumupplevelse med välkomnande service, positiv attityd och ansvarstagande för både sitt eget och stadens bästa, skriver Centrumföreningen.

2019 utsågs Fastighetsbyrån till Året Cityföretagare och året därpå, 2020, tilldelades krögaren Pablo Munoz priset för sina insatser.

Pablo Munoz, som äger restaurangen Mas Que Tapas, hyllades för sitt starkt entreprenörskap, sin personliga service och framåtandan som skapade en helhetsupplevelse.

Företaget visar på mod och kreativ förmåga att möta kundernas behov. En positiv och inspirerande drivkraft som ständigt strävar efter utveckling av inte bara sin egen verksamhet men också staden i sin helhet. En sann ambassadör och ett gott föredöme.”, löd motiveringen 2020 när Pablo Munoz och Mas Que Tapas tilldelades den fina utmärkelsen.

Nu presenterar centrumföreningen Södertälje City tre företagen som nomineras till Årets Cityföretag 2021, Actic Sydpoolen, Albrekts Guld i Kringlan och Svensk Fastighetsförmedling.

– De tre nominerade företagen har arbetar aktivt för att stärka både sin egen och hela stadskärnans attraktionskraft, är goda ambassadörer och genom professionell service skapar nöjda och glada besökare, säger Aljoša Lagumdžija centrumchef på Södertälje City till Telgenytt.

Vem av dessa tre som tilldelas utmärkelsen presenteras torsdag den 24 februari på Quality park hotell.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 18 februari 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors