Företag i fokus:

JUST NU: Banken stängde hennes privata konto – Får upprättelse efter felaktiga beslutet

2022_02_272788943_490823689299842_2588780323872481396_n

Senaste tiden har det uppmärksammats att hundratals företagare, som arbetat med en och samma bank i flera decennier kastats ut, utan någon förvarning och utan en vettig förklaring. Något som Telgenytt uppmärksammat.

En av de drabbade, en kvinna från Södertälje, fick sitt privata bankkonto hävt i november 2021 och vände sig till en advokat för rättvisa. Nu har banken beslutat att välkomna tillbaka henne som kund.

– Det har varit en hemsk period. Jag behandlades som en brottsling, trots att jag aldrig någonsin begått ett brott. Jag skämdes i flera månader och kunde inte få in lönen på mitt privata bankkonto, säger hon till Telgenytt.

Södertäljekvinnan är en av flera hundra som fått sitt privatbankkonto hävt med kort varsel och fick kort tid på sig att hitta en ny bank.

Kvinnan, som aldrig misstänkts eller dömts för något brott tidigare, vände sig till en annan bank. Men där fick hon nobben och menar att hon kände sig rödmarkerad av andra banker.

I en sista utväg vände hon sig till en advokat för att få upprättelse och idag kom beskedet.

Södertäljekvinnan får nu upprättelse från banken som beklagar det inträffade och välkomnar henne till att inleda en ny affärsförbindelse.

Handelsbanken har fattat beslut att häva uppsägningen. Vi beklagar att svaret har dröjt”, skriver banken i beslutet.

– Känns otroligt skön att få upprättelse. Jag har både läst och hört att många drabbats i Södertälje och såhär får det inte gå till, säger hon till Telgenytt.

Men hon är bara en av få som drabbats utan en rättslig prövning på grund av bankernas agerande. Enligt tidigare uppgifter till Telgenytt ska flera banker sagt upp kunder på privatsidan där även bolån sagts upp utan en rättslig prövning.

– Just nu är jag otroligt glad och tacksam att jag återfått förtroende hos banken igen, men jag hoppas verkligen att alla som inte gjort fel får upprättelse, avslutar kvinnan.

Aydins bankkonto stängdes utan förklaring – Banken: “Kommer från en grupp uppifrån”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 februari 2022 00:00

Kommunen förbereder stort Valborgsfirande

Valborg

Arkivbild: Shamash Oyal

Den 30 april förvandlas Södertälje Stadspark till en festplats full av aktiviteter, musik och gemenskap för att fira Valborgsmässoafton. Ett evenemanget som är öppet för alla och lovar ett fullspäckat schema.

– Vi ser fram emot en dag där vi hoppas få träffa många barn och vuxna som kommer hit för att umgås och ha kul tillsammans. Och självklart har vi beställt bra väder, säger Linda Färggren, gruppledare Näringslivsavdelningen, Södertälje kommun och projektledare för valborgsfirandet.

(Annonslänk)

Södertälje kommun välkomnar invånare och besökare att delta i årets Valborgsfirande i hjärtat av staden. På programmet står en rad aktiviteter som sträcker sig över hela dagen och erbjuder något för alla. För de yngre besökarna finns ansiktsmålning och roliga spel som jättebasket, medan matentusiaster kan njuta av ett varierat utbud från lokala food trucks som serverar allt från street food till traditionella rätter.

Underhållningen på scen inleds med en interaktiv allsångssession med Joel Holm och Marina Nyström från Kultur 365, där publiken får chansen att sjunga med och bidra med egna låtförslag. Kulturskolan tar över scenen på eftermiddagen med sång och poesi, och därefter följer musikaliska framträdanden av Viktoria Hjulström och Erik Hansson som väcker våren till liv med sina melodier.

Kvällens huvudnummer inkluderar en imponerande körprestation av Rosenborgsskolans musikprofiler från årskurserna 7-9, under ledning av Carina och Staffan Lindström. Dagens festligheter kulminerar med ett inspirerande vårtal av Kristoffer Oloffson från Södertäljepolisen och tändningen av majbrasan klockan 18:45, där kören ackompanjerar med vårsånger.

– Valborg är en viktig tradition och det känns jättekul att kommunen håller i firandet. Vi vill att dagen ska ha fokus på Södertälje och vi kommer därför att få se flera härliga framträdanden på scen av både barn och vuxna från just Södertälje, säger Linda Färggren.

Valborgsfirandet i fjol.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 22 april 2024 17:58

Hon utses till ny chef på Scania – ”Jag är väldigt glad”

Sara Scania

Pressbild: Scania

Sara Forsberg, med en gedigen karriär inom Scania, tar ett steg upp i karriären som ny chef. Hon blir blir ny chef för Forskning & Utveckling och Brand Identity Development och kommer att ingå i Scanias verkställande ledning.

– Jag är glad över att välkomna Sara Forsberg till verkställande ledningen. Hennes breda tekniska kunskap från olika delar av företaget tillsammans med ett starkt ledarskap kommer vara ett fantastiskt bidrag till Scanias framtida erbjudande av hållbara premiumprodukter, säger Christian Levin, VD och koncernchef Scania och TRATON Group. 

(Annonslänk)

Sara Forsberg, som har varit en del av Scania sedan 2001, kliver nu upp som chef för Forskning & Utveckling samt Brand Identity Development.

Forsberg har tidigare innehaft flera ledande positioner inom företaget, senast som tillförordnad chef för Fordonsutvecklingen på Scania R&D i Södertälje. Hennes erfarenhet och expertis inom fordonsutveckling, modularisering och validering är centrala i hennes nya roller. Med en civilingenjörsexamen i Ergonomisk Design och Produktion från Luleå Tekniska Universitet, är Forsberg väl förberedd för att leda och utveckla Scanias framtida produktplanering och innovationer.

Hon kommer att arbeta tätt med sitt team och TRATON GROUP för att snabbt kunna införa hållbara lösningar på marknaden, med fokus på att skapa värde för kunderna och stärka varje varumärkes unika identitet. Sara Forsberg tillträder tjänsten den 1 maj.

– Jag är väldigt glad över att ta mig an denna nya roll i ett så viktigt och spännande skede av Scanias resa, med en del utmaningar, men också många spännande möjligheter framför oss, säger Sara Forsberg. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 april 2024 16:25
Senast uppdaterad: 22 april 2024 16:25

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors