Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Älskad Beatles – Hyllning återvänder

2022_02_AD82AE0F-F028-4614-A4B3-8092A06FF067

I helgen uppträder The Beat Band återigen på Estrad med hyllningskonserter till The Beatles. Bandet har uppträtt både i Sverige och utomlands,  men allt började med två södertäljebors kärlek till musiken de växt upp med. 

The Beat Bands ursprung går tillbaka till 2013 då Henrik Cevert, på den tiden teaterlärare, lärde känna Peiter Hounslow, ljudtekniker på Estrad . De kom fram till att de både hade ett gemensamt intresse i musik och storslagna planer. 

De ville göra The Whos rockmusikal Tommy och enda möjligheten för dem att komma igång var att boka Estradscenen. Så fick det bli. Ett år senare framfördes musikalen med flera gästartister. 

– Vi spelade den bara en gång. Men Pieter hade en amerikansk kompis som ville se den i USA, säger Henrik Cevert, gitarrist och sångare till Telgenytt.

Han berättar att de trodde han skojade när han sa att han kunde fixa allt. Men det var sant. De åkte till New Hampsire och framförde musikalen tillsammans med lokala gästartister. 

The Beat Band live. Foto: privat.

Senare har de haft en spelning med en kavalkad av sextio-sjuttiotalshits samt spelningar med musik av The Eagles. De spelar helt enkelt musik från deras barndom. Något som ger dem en chans att känna sig som rockstjärnor, säger Henrik Cevert och skrattar. 

– Vi vill undvika coverbandskänslan. Att musiken spelas på en liten pub. Det ska vara stort, säger Henrik Cevert. 

När det 2019 var femtio år sedan släppet av Beatles legendariska Abbey Road-skiva blev det dags för Beatles-tolkningar. De gjorde två hyllningskonserter där de spelade skivan i sin helhet. Det var då de tog sig namnet The Beat Band.  

Mottagandet var minst sagt varmt, så år 2020, då det var sextio år sedan Beatles grundades, planerades flera hyllningskonserter med en bredare repertoar. The Beat Band hann spela en konsert i Norrköping mars 2020.  

En vecka senare satte pandemin stopp för allt, som för så många andra kulturarbetare. Men nu är den efterlängtade showen snart här i Södertälje 

Henrik berättar att man märker hur mycket Beatles betyder för dem som växt upp med det. Samtidigt tillägger jag att jag märker av en stor åldersspann bland Beatles-fans. Det kommer hela tiden nya som upptäcker musiken. 

– Det säger en del om hur bra musiken är. De spelade i stort sett med skivkontrakt i bara åtta år, lika länge som vi spelat, och utvecklades enormt under tiden, säger Henrik Cevert. 

Vad är det som gör musiken så bra? 

– Det var ju perfekta receptet från början. Med en perfekt kemi mellan John Lennon och Paul McCartney. De saknade spärrar helt. De kunde bestämma sig för att sätta sig ned och skriva en låt och så kom det en låt. Det kom ut låtar hela tiden, säger Henrik. 

Henrik berättar om den uppsjö av Beatles-band som finns i världen, som eftersträvar att både låta och se ut precis som The Beatles gjorde. Med peruker och allt. 

–  Det kan vara kul, men vi försöker inte vara kopior, säger Henrik. 

Vad kan publiken förvänta sig? 

–  En kväll av musikalisk njutning. Vi har så enormt roligt själv och jag hoppas det märks. Att spela är det bästa jag vet i livet, säger Henrik Cevert som trycker på att jag inte får glömma att uppmärksamma gästartisten Göran Wiklund. 

–  Han är vår ständiga gäst. Han var med på tiden och träffade Beatles något tillfälle, säger Henrik Cevert.  

Denna vecka spelar The Beat Band + Göran Wiklund på Estrad  lördag kl. 19.00 och söndag kl. 18.00. Bandet spelar senare i år i Eskilstuna och Nyköping. 

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 februari 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors