Företag i fokus:

Älskad Beatles – Hyllning återvänder

2022_02_AD82AE0F-F028-4614-A4B3-8092A06FF067

I helgen uppträder The Beat Band återigen på Estrad med hyllningskonserter till The Beatles. Bandet har uppträtt både i Sverige och utomlands,  men allt började med två södertäljebors kärlek till musiken de växt upp med. 

The Beat Bands ursprung går tillbaka till 2013 då Henrik Cevert, på den tiden teaterlärare, lärde känna Peiter Hounslow, ljudtekniker på Estrad . De kom fram till att de både hade ett gemensamt intresse i musik och storslagna planer. 

De ville göra The Whos rockmusikal Tommy och enda möjligheten för dem att komma igång var att boka Estradscenen. Så fick det bli. Ett år senare framfördes musikalen med flera gästartister. 

– Vi spelade den bara en gång. Men Pieter hade en amerikansk kompis som ville se den i USA, säger Henrik Cevert, gitarrist och sångare till Telgenytt.

Han berättar att de trodde han skojade när han sa att han kunde fixa allt. Men det var sant. De åkte till New Hampsire och framförde musikalen tillsammans med lokala gästartister. 

The Beat Band live. Foto: privat.

Senare har de haft en spelning med en kavalkad av sextio-sjuttiotalshits samt spelningar med musik av The Eagles. De spelar helt enkelt musik från deras barndom. Något som ger dem en chans att känna sig som rockstjärnor, säger Henrik Cevert och skrattar. 

– Vi vill undvika coverbandskänslan. Att musiken spelas på en liten pub. Det ska vara stort, säger Henrik Cevert. 

När det 2019 var femtio år sedan släppet av Beatles legendariska Abbey Road-skiva blev det dags för Beatles-tolkningar. De gjorde två hyllningskonserter där de spelade skivan i sin helhet. Det var då de tog sig namnet The Beat Band.  

Mottagandet var minst sagt varmt, så år 2020, då det var sextio år sedan Beatles grundades, planerades flera hyllningskonserter med en bredare repertoar. The Beat Band hann spela en konsert i Norrköping mars 2020.  

En vecka senare satte pandemin stopp för allt, som för så många andra kulturarbetare. Men nu är den efterlängtade showen snart här i Södertälje 

Henrik berättar att man märker hur mycket Beatles betyder för dem som växt upp med det. Samtidigt tillägger jag att jag märker av en stor åldersspann bland Beatles-fans. Det kommer hela tiden nya som upptäcker musiken. 

– Det säger en del om hur bra musiken är. De spelade i stort sett med skivkontrakt i bara åtta år, lika länge som vi spelat, och utvecklades enormt under tiden, säger Henrik Cevert. 

Vad är det som gör musiken så bra? 

– Det var ju perfekta receptet från början. Med en perfekt kemi mellan John Lennon och Paul McCartney. De saknade spärrar helt. De kunde bestämma sig för att sätta sig ned och skriva en låt och så kom det en låt. Det kom ut låtar hela tiden, säger Henrik. 

Henrik berättar om den uppsjö av Beatles-band som finns i världen, som eftersträvar att både låta och se ut precis som The Beatles gjorde. Med peruker och allt. 

–  Det kan vara kul, men vi försöker inte vara kopior, säger Henrik. 

Vad kan publiken förvänta sig? 

–  En kväll av musikalisk njutning. Vi har så enormt roligt själv och jag hoppas det märks. Att spela är det bästa jag vet i livet, säger Henrik Cevert som trycker på att jag inte får glömma att uppmärksamma gästartisten Göran Wiklund. 

–  Han är vår ständiga gäst. Han var med på tiden och träffade Beatles något tillfälle, säger Henrik Cevert.  

Denna vecka spelar The Beat Band + Göran Wiklund på Estrad  lördag kl. 19.00 och söndag kl. 18.00. Bandet spelar senare i år i Eskilstuna och Nyköping. 

Text:

Matthias Matsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 februari 2022 00:00

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors