Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

SENASTE NYTT: Ung man död på anstalten Hall i Södertälje – ”Beklagligt”

Anstalten Hall i Södertälje. Bild: Kriminalvården

En 36-årig man har avlidit på kriminalvårdsanstalt i Södertälje. Polis och ambulans tillkallades till platsen, men den unga mannens liv gick inte att rädda.

Mannen som var intagen på Kriminalvårdens anstalt Hall i Södertälje upptäcktes livlös i sitt rum under måndagsförmiddagen den 14 februari, det bekräftar Magnus Jönsson från anstalten Hall för Telgenytt.

– Det är oerhört beklagligt det som inträffat. Det jag kan bekräfta är att vi påträffade en intagen igår på förmiddagen som var livlös i sitt bostadsrum, säger Magnus Jönsson till Telgenytt.

När personalen upptäckter den livlösa mannen i rummet inleddes omedelbart livräddande insatser i form av hjärt- och lungräddning. Ambulans och polis tillkallades omedelbart, men den intagens liv gick inte att rädda.

I nuläget är dödsorsaken oklar, men kommer att utredas av polis.

– Det vi kan konstatera är att vi såg inga tecken på någon form av suicid eller annan yttre påverkan, jätte svårt för oss att veta vad som har hänt, säger Magnus Jönsson till Telgenytt.

Anhöriga till den avlidne 36-årigen är informerade och nu väntar en polisär utredning som ska fastställa dödsorsaken.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors