SENASTE NYTT: Ung man död på anstalten Hall i Södertälje – ”Beklagligt”

Anstalten Hall i Södertälje. Bild: Kriminalvården

En 36-årig man har avlidit på kriminalvårdsanstalt i Södertälje. Polis och ambulans tillkallades till platsen, men den unga mannens liv gick inte att rädda.

Mannen som var intagen på Kriminalvårdens anstalt Hall i Södertälje upptäcktes livlös i sitt rum under måndagsförmiddagen den 14 februari, det bekräftar Magnus Jönsson från anstalten Hall för Telgenytt.

– Det är oerhört beklagligt det som inträffat. Det jag kan bekräfta är att vi påträffade en intagen igår på förmiddagen som var livlös i sitt bostadsrum, säger Magnus Jönsson till Telgenytt.

När personalen upptäckter den livlösa mannen i rummet inleddes omedelbart livräddande insatser i form av hjärt- och lungräddning. Ambulans och polis tillkallades omedelbart, men den intagens liv gick inte att rädda.

I nuläget är dödsorsaken oklar, men kommer att utredas av polis.

– Det vi kan konstatera är att vi såg inga tecken på någon form av suicid eller annan yttre påverkan, jätte svårt för oss att veta vad som har hänt, säger Magnus Jönsson till Telgenytt.

Anhöriga till den avlidne 36-årigen är informerade och nu väntar en polisär utredning som ska fastställa dödsorsaken.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors