Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Polisman greps efter tillslag – Åtalas nu för nya brott

2022_02_polis-tingsratt

Tidigt under måndagsmorgonen, den 30:e augusti, blev flera personer gripna på flera platser i Stockholmsområdet misstänkta för bedrägeri.

En av dessa var en polis från Södertälje som senare släpptes på fri fot med anledningen av att han utreddes av polisens åklagare på Särskilda åklagarkammaren.

Den 15 september meddelade Södertälje tingsrätt att resterande, som misstänktes för bedrägeri, släpptes ur häktet och försattes på fri fot efter beslut av Kammaråklagaren Göran Kvist.

– Jag har hävt häktningen, alla misstankar kvarstår och jag bedömer att de häktade inte kan försvåra utredningen. Förundersökningen kommer att pågå hela året ut, sa Kammaråklagaren Göran Kvist till Telgenytt i september.

Förundersökning som gjordes mot polismannen från Södertälje ledde däremot till nya misstankar.

När polisen skulle utföra en husrannsakan visade det sig att polismannen inte bodde på den angivna adressen som han stod folkbokförd på och i hans mobiltelefon upptäcktes otillåtna slagningar i polisens IT-system.

Slagningarna, som inte varit nödvändiga för fullgörandet av viss arbetsuppgift, har gjorts i Polisens system. Slagningarna gjordes i en privat angelägenhet.”, står det i stämningsansökan.

Nu står polismannen åtalades för folkbokföringsbrott och dataintrång, men vidare framgår det att oavsett fällande dom riskerar polisen inte jobbet, det beslutade myndighetens personalansvarsnämnd.

Polismannen har nekat till alla anklagelser som riktats mot honom.

Fyra häktade efter misstanke om assistansfusk – Misstänkt polis släppt

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors