Företag i fokus:

Polisman greps efter tillslag – Åtalas nu för nya brott

2022_02_polis-tingsratt

Tidigt under måndagsmorgonen, den 30:e augusti, blev flera personer gripna på flera platser i Stockholmsområdet misstänkta för bedrägeri.

En av dessa var en polis från Södertälje som senare släpptes på fri fot med anledningen av att han utreddes av polisens åklagare på Särskilda åklagarkammaren.

Den 15 september meddelade Södertälje tingsrätt att resterande, som misstänktes för bedrägeri, släpptes ur häktet och försattes på fri fot efter beslut av Kammaråklagaren Göran Kvist.

– Jag har hävt häktningen, alla misstankar kvarstår och jag bedömer att de häktade inte kan försvåra utredningen. Förundersökningen kommer att pågå hela året ut, sa Kammaråklagaren Göran Kvist till Telgenytt i september.

Förundersökning som gjordes mot polismannen från Södertälje ledde däremot till nya misstankar.

När polisen skulle utföra en husrannsakan visade det sig att polismannen inte bodde på den angivna adressen som han stod folkbokförd på och i hans mobiltelefon upptäcktes otillåtna slagningar i polisens IT-system.

Slagningarna, som inte varit nödvändiga för fullgörandet av viss arbetsuppgift, har gjorts i Polisens system. Slagningarna gjordes i en privat angelägenhet.”, står det i stämningsansökan.

Nu står polismannen åtalades för folkbokföringsbrott och dataintrång, men vidare framgår det att oavsett fällande dom riskerar polisen inte jobbet, det beslutade myndighetens personalansvarsnämnd.

Polismannen har nekat till alla anklagelser som riktats mot honom.

Fyra häktade efter misstanke om assistansfusk – Misstänkt polis släppt

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors