Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Första förlusten för Södertelge Volleys damer – men behåller förstaplatsen

2022_02_SVBK.Damer_

Södertelge Volleys damer Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Det var en intensiv och stundtals tuff matchhelg för Södertelge Volleybollklubbs damlag. De var hitintills obesegrade i division 2, men till slut blev serietvåan Stockholms Vingar för svåra att slå.

Det blev dock en match som gick till skiljeset, så Södertelges damlag fick med sig ett viktigt poäng och behåller förstaplatsen i serien.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2, och denna helg var det serietvåan Stockholms Vingar C och jumboplacerade Nyköping som stod för motståndet.

Södertelge VBKs lag saknade ett antal spelare, och dessutom var coach Chris Kalfic på egen match med klubbens elitserielag. Det gjorde första matchen mot Stockholms Vingar kämpig.

– Vi får en tuff start redan från början och fastnar tidigt i matchen i rotationer där det främst är mottaget som vi inte riktigt får till, säger lagets Isabella Hansson. Med endast en spelare på bänken och ingen coach så får vi svårt att bryta svackan vi hamnar i under första set. Vi hittar inte vårt spel förrän i slutet av setet och detta ger motståndarna en rejäl ledning som vi aldrig hinner i kapp.

Men Södertelge-laget laddar om och i andra set sitter allt som det ska. Tredje set är jämnt, och lagen turas om att leda med några poäng under hela setet, men på slutet rycker Stockholms Vingar ifrån och vinner. Fjärde set påminner om det andra setet och Södertelge vinner. Matchen går till femte avgörande set, där Stockholms Vingar till slut drar det längsta strået.

–  I sista set får vi en dålig start och Stockholms Vingar rycker. Vi spelar ändå bra och lyckas ta igen ett par poäng men tyvärr räcker det inte hela vägen, säger Agnes Westerberg som är passare i laget. Det var en krävande match men vi får med oss ett viktigt poäng och leder fortfarande serien med tre poängs marginal.

–  Vi tar med oss att vi kämpade på som ett lag och att det var ett flertal riktigt fina räddningar där vi höll bollen vid liv trots att motståndarna trodde att de vunnit bollen. Och riktigt bra servar, avslutar Isabell Hansson.Den andra matchen mot Nyköping var desto mindre kämpig, och Södertelge vann enkelt med 25-10, 25-13, 25-15.Nu är det bara två matchhelger kvar i grundserien innan ett eventuellt kval till Division 1 väntar. Södertelge har ett riktigt bra utgångsläge. Nästkommande matcher spelas den 5e mars i Uppsala.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)