Företag i fokus:

Annons

Första förlusten för Södertelge Volleys damer – men behåller förstaplatsen

2022_02_SVBK.Damer_

Södertelge Volleys damer Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Det var en intensiv och stundtals tuff matchhelg för Södertelge Volleybollklubbs damlag. De var hitintills obesegrade i division 2, men till slut blev serietvåan Stockholms Vingar för svåra att slå.

Det blev dock en match som gick till skiljeset, så Södertelges damlag fick med sig ett viktigt poäng och behåller förstaplatsen i serien.

Som vanligt spelades två matcher under en matchdag i volleybollens division 2, och denna helg var det serietvåan Stockholms Vingar C och jumboplacerade Nyköping som stod för motståndet.

Södertelge VBKs lag saknade ett antal spelare, och dessutom var coach Chris Kalfic på egen match med klubbens elitserielag. Det gjorde första matchen mot Stockholms Vingar kämpig.

– Vi får en tuff start redan från början och fastnar tidigt i matchen i rotationer där det främst är mottaget som vi inte riktigt får till, säger lagets Isabella Hansson. Med endast en spelare på bänken och ingen coach så får vi svårt att bryta svackan vi hamnar i under första set. Vi hittar inte vårt spel förrän i slutet av setet och detta ger motståndarna en rejäl ledning som vi aldrig hinner i kapp.

Men Södertelge-laget laddar om och i andra set sitter allt som det ska. Tredje set är jämnt, och lagen turas om att leda med några poäng under hela setet, men på slutet rycker Stockholms Vingar ifrån och vinner. Fjärde set påminner om det andra setet och Södertelge vinner. Matchen går till femte avgörande set, där Stockholms Vingar till slut drar det längsta strået.

–  I sista set får vi en dålig start och Stockholms Vingar rycker. Vi spelar ändå bra och lyckas ta igen ett par poäng men tyvärr räcker det inte hela vägen, säger Agnes Westerberg som är passare i laget. Det var en krävande match men vi får med oss ett viktigt poäng och leder fortfarande serien med tre poängs marginal.

–  Vi tar med oss att vi kämpade på som ett lag och att det var ett flertal riktigt fina räddningar där vi höll bollen vid liv trots att motståndarna trodde att de vunnit bollen. Och riktigt bra servar, avslutar Isabell Hansson.Den andra matchen mot Nyköping var desto mindre kämpig, och Södertelge vann enkelt med 25-10, 25-13, 25-15.Nu är det bara två matchhelger kvar i grundserien innan ett eventuellt kval till Division 1 väntar. Södertelge har ett riktigt bra utgångsläge. Nästkommande matcher spelas den 5e mars i Uppsala.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 februari 2022 00:00

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors