🕝 1 minuter
Södertäljes polishus nominerad till internationellt miljöpris
Publicerad 14 februari 2022 01:00
Uppdaterad 23 augusti 2022 00:12

Ett miljöcertifieringssystem från Storbritanniendet, BREEAM, uppmärksammar Södertäljes polishus i en internationell tävling.

Detta efter att polishuset i Södertälje, som ägas av Vacse, uppfyllt de högt ställda kraven för ”excellent”-nivå och nominerats till BREEAM Awards BREEAM-In-Use Public sector.

– Det är med stor glädje vi har mottagit nomineringen för fastigheten Södertälje Mörten 3 som är certifierad enligt Breeam-In-Use Nivå Excellent, säger Lena Steen, ansvarig förvaltare på Vacse i ett pressmeddelande.

Tävlingen som baseras på antal poäng som byggnaden erhållit i certifieringsprocessen. Södertäljes polishus har flera miljömässiga fördelar som bland annat sedumtak, solceller och rekreativa pausytor för personalen både inomhus och ute.

För att samla poäng i certifieringsprocessen krävs det att byggnaden även mätvärden med avseende på hållbarhet gällande byggnadens konstruktion, produktion, underhåll och användning.

Miljöcertifieringssystem från Storbritannien BREEAM är ett av de äldsta miljöcertifieringssystemen och har certifierat över 500 000 byggnader.

Dela artikeln