Företag i fokus:

NY STATISTIK: Så länge varar ett äktenskap i Nykvarn och Södertälje

2022_02_2020-07-23-11-57-46-1200x800-1

I samband med Alla hjärtans dag har nyhetsbyrån Siren släppt en rapport som sammanställt hur länge ett äktenskapet varar i landets kommuner baserat på siffror från statistikmyndigheten, SCB.

Rapporten är baserad på äktenskap som avslutas genom skilsmässa och dödsfall För äktenskap som tar slut genom dödsfall är medellängden 47 år i hela landet enligt uppgifter från nyhetsbyrån Siren.

I Stockholms län är Danderyd den kommun där ett äktenskap varar längst innan det avslutas i skilsmässa, snittet ligger på 15 år. I samma kategori ligger Nykvarns kommun sämst till.

Ett äktenskap som avslutas på grund av skilsmässa i Nykvarn ligger på 9,4 år i snitt, lägst i hela Stockholms län. I Södertälje ligger snittet 10,2 år.

I genomsnitt varar ett äktenskap i Nykvarn cirka 25,6 år och i Södertälje 27,2 år enligt statistiken från SCB.

– Många tänker att skilsmässorna har ökat, men det har varit stabilt ganska länge, säger Jani Turunen, lektor i socialt arbete vid Södertörns högskola och forskare i demografi vid Stockholms universitet till Nyhetsbyrån Siren

Enligt Jani Turunen är det fler som skiljer sig idag än för femtio år sen, men att den senaste tjugoårsperioden har det planat ut.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 februari 2022 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors