Södertälje kommun
🕝 1 minuter
NY STATISTIK: Så länge varar ett äktenskap i Nykvarn och Södertälje
Publicerad 14 februari 2022 01:00
Uppdaterad 14 februari 2022 01:00

I samband med Alla hjärtans dag har nyhetsbyrån Siren släppt en rapport som sammanställt hur länge ett äktenskapet varar i landets kommuner baserat på siffror från statistikmyndigheten, SCB.

Rapporten är baserad på äktenskap som avslutas genom skilsmässa och dödsfall För äktenskap som tar slut genom dödsfall är medellängden 47 år i hela landet enligt uppgifter från nyhetsbyrån Siren.

I Stockholms län är Danderyd den kommun där ett äktenskap varar längst innan det avslutas i skilsmässa, snittet ligger på 15 år. I samma kategori ligger Nykvarns kommun sämst till.

Ett äktenskap som avslutas på grund av skilsmässa i Nykvarn ligger på 9,4 år i snitt, lägst i hela Stockholms län. I Södertälje ligger snittet 10,2 år.

I genomsnitt varar ett äktenskap i Nykvarn cirka 25,6 år och i Södertälje 27,2 år enligt statistiken från SCB.

– Många tänker att skilsmässorna har ökat, men det har varit stabilt ganska länge, säger Jani Turunen, lektor i socialt arbete vid Södertörns högskola och forskare i demografi vid Stockholms universitet till Nyhetsbyrån Siren

Enligt Jani Turunen är det fler som skiljer sig idag än för femtio år sen, men att den senaste tjugoårsperioden har det planat ut.

Dela artikeln