Företag i fokus:

Centerpartiets valsedel fastställt inför valet – ”Tack för det starka stödet”

2022_02_tage1-scaled

Tage Gripenstam (C) Foto: Privat.

I veckan, onsdag den 9 februari, fastställde Centerpartiet i Södertälje årets valsedeln för 2022 års kommunfullmäktigeval.

Vid årsmötet i onsdags valdes en ny styrelse, där Leif Åhlin återigen fick förnyat förtroende som partiets ordförande, och det politiska handlingsprogrammet inför val och kommande mandatperiod beslutades.

– Jag tackar för förtroendet och kommer att tillsammans med styrelsen, medlemmar och kandidater genomföra en stark valrörelse som jag hoppas kommer att uppskattas av södertäljeborna inför valet, säger Leif Åhlin i ett pressmeddelande.

Centerpartiets kommunfullmäktigelista består av 27 namn och toppas på nytt av Tage Gripenstam som får ett förnyat förtroende.

– Tack för det starka stödet från Centerpartiet, jag ser fram emot att fortsatt leda det politiska arbetet för Centerpartiet och kommer att göra allt för att Centerpartiet ska vinna väljarnas förtroende i årets val. Politiken är stark och för hela kommunens bästa. Vi har under den gångna mandatperioden visat att vi i en mittenstyrd majoritet kan leverera resultat. Ett förnyat förtroende ger oss möjligheten att fortsätta, säger Tage Gripenstam.

Centerpartiets kommunfullmäktigelista 2022:

  1. Tage Gripenstam
  2. Nina Wahlin
  3. Leif Åhlin
  4. Olivia Brinck
  5. Robil Haidari
  6. Linda Chalkias
  7. Johan Johander
  8. Margrith Aho
  9. Per-Anders Fritshammar
  10. Lena Ljungquist
  11. Bengt Tandberg
  12. Karin Westin Granat
  13. Munir Rhawi
  14. Karin Halldin
  15. Anders Bruse
  16. Fahima Madoson
  17. Anders Hammarlind
  18. Kristina Youssef
  19. Souheil Haddad
  20. Christina Fritshammar
  21. Lars-Olov Collin
  22. Kerstin Lundgren
  23. Per Skoglund
  24. Regiana Gripenstam
  25. Ove Lundgren
  26. Tina Karlsson
  27. Johan Andersson

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 februari 2022 00:00

UPPGIFTER: Tre personer jagas – 50-åring allvarligt skadad

3D6E8E83-6619-45EE-BD35-9CC9C5D3A927

Foto: Shamash Oyal

En man i 50-årsåldern misshandlades och rånades i Västergård. Enligt ett vittne som Telgenytt talat med rör det sig om tre maskerade gärningspersoner som bar på både kniv och pistollikande föremål.

(Annonslänk)

Strax efter klockan 14 på tisdagen fick polisen flera samtal om en person som skadats allvarligt. En 50-årig man rånades i en blombutik på Erikhällsgatan i Västergård, och enligt vittnesuppgifter till Telgenytt använde gärningsmännen ett tillhygge för att slå mannen blodig innan de flydde från platsen.

Vittnen beskriver hur de tre maskerade personerna, varav en var beväpnad med pistollikande föremål och en med kniv, hastigt lämnade platsen och försvann i riktning mot Soldalskolan på en fyrhjuling.

Stort pådrag i Västergård efter grovt rån
Foto: Shamash Oyal

– Jag reagerade på fyrhjulingen som körde runt i området, och det var tre passagerare. Alla såg ut att vara i åldrarna 16-17 år och var klädda i svart. Jag hörde också en hög smäll, något som lät som skott, men det kan antingen ha varit fyrverkerier eller så kom ljudet från fyrhjulingen, säger ett vittne till Telgenytt.

Bar på misstänkt vapen.

– Jag såg att de bar på en nånting som såg ut som en pistol och en kniv. Sendan såg jag den skadade mannen, han blödde kaftigt från huvudet när han fördes in i ambulansen, säger vittnet till Telgenytt.

Händelsen orsakade stor oro i området, särskilt bland elever och personal på Soldalskolan som till en början uppmanades att hålla sig inomhus och senare evakuerades. Polisen, som snabbt var på plats, har inlett en stor sökinsats efter gärningsmännen med bland annat polishelikopter och har avspärrat området för teknisk undersökning.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen behandlar händelsen som ett grovt rån och har flera patruller i området för att samla information och söka efter gärningsmännen. Ytterligare uppdateringar väntas allt eftersom utredningen fortskrider.

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:58
Senast uppdaterad: 23 april 2024 17:42

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västergård

IMG_4552

Foto: Shamash Oyal

Ett rån mot en blombutik på Erikhällsgatan i Västertgård har lett till stort polis- och ambulanspådrag. En person har enligt uppgifter till Telgenytt skadats allvarligt.

(Annonslänk)

Polisen fick larm om ett rån på Erikhällsgatan i Västertgård klockan 14:21, vilket ledde till ett omfattande insats av flera polispatruller. Enligt uppgifter till Telgenytt har en person skadats allvarligt under rånet, men detaljer kring skadeläget är fortfarande oklara.

– Jag kan inte uttala mig just nu då det är en pågående insats. Det är för tidigt att säga något, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Sökinsatsen är i full gång efter misstänkt gärningspersoner, men ännu har ingen misstänkt person gripits i samband med händelsen. En polishelikopter deltar i sökinsatsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:01
Senast uppdaterad: 23 april 2024 17:44

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors