Centerpartiets valsedel fastställt inför valet – ”Tack för det starka stödet”

2022_02_tage1-scaled

Tage Gripenstam (C) Foto: Privat.

I veckan, onsdag den 9 februari, fastställde Centerpartiet i Södertälje årets valsedeln för 2022 års kommunfullmäktigeval.

Vid årsmötet i onsdags valdes en ny styrelse, där Leif Åhlin återigen fick förnyat förtroende som partiets ordförande, och det politiska handlingsprogrammet inför val och kommande mandatperiod beslutades.

– Jag tackar för förtroendet och kommer att tillsammans med styrelsen, medlemmar och kandidater genomföra en stark valrörelse som jag hoppas kommer att uppskattas av södertäljeborna inför valet, säger Leif Åhlin i ett pressmeddelande.

Centerpartiets kommunfullmäktigelista består av 27 namn och toppas på nytt av Tage Gripenstam som får ett förnyat förtroende.

– Tack för det starka stödet från Centerpartiet, jag ser fram emot att fortsatt leda det politiska arbetet för Centerpartiet och kommer att göra allt för att Centerpartiet ska vinna väljarnas förtroende i årets val. Politiken är stark och för hela kommunens bästa. Vi har under den gångna mandatperioden visat att vi i en mittenstyrd majoritet kan leverera resultat. Ett förnyat förtroende ger oss möjligheten att fortsätta, säger Tage Gripenstam.

Centerpartiets kommunfullmäktigelista 2022:

 1. Tage Gripenstam
 2. Nina Wahlin
 3. Leif Åhlin
 4. Olivia Brinck
 5. Robil Haidari
 6. Linda Chalkias
 7. Johan Johander
 8. Margrith Aho
 9. Per-Anders Fritshammar
 10. Lena Ljungquist
 11. Bengt Tandberg
 12. Karin Westin Granat
 13. Munir Rhawi
 14. Karin Halldin
 15. Anders Bruse
 16. Fahima Madoson
 17. Anders Hammarlind
 18. Kristina Youssef
 19. Souheil Haddad
 20. Christina Fritshammar
 21. Lars-Olov Collin
 22. Kerstin Lundgren
 23. Per Skoglund
 24. Regiana Gripenstam
 25. Ove Lundgren
 26. Tina Karlsson
 27. Johan Andersson

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 12 februari 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors