🕝 1 minuter
Miljardföretag etablerar i Södertälje
Publicerad 10 februari 2022 01:00
Uppdaterad 10 februari 2022 01:00

Peter Hellgren, Grundare Concid. Foto Nathalie Beser / Creative Commons

Miljardföretaget Concid som erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation har beslutat om att etablera i Södertälje.

Concid är ett av Nordens snabbast växande företag och omsätter 1,3 miljarder kronor årligen samt har över 1 500 anställda. Bolagets etableringen i Södertälje innebär ett bidrag med ett 30-tal jobb på två år.

– Vi har några stora nya kunder på väg in och för oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Södertälje är väldigt spännande just nu och har ju perfekta tågförbindelser till större städer, säger Simon Hoof etableringsansvarig på Consid i ett pressmeddelande.

Consid utsågs nyligen till Sveriges Bästa Arbetsgivare och har prisats av Dagens Industri som det snabbväxande Gasellföretag nio år i rad.

Att expandera till Södertälje var ett naturligt vald då företaget har en stark efterfrågan i staden och stora möjligheterna till starka rekryteringar

– Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. I Södertälje finns Campus Telge, KTH Södertälje och Yrkeshögskola med stort IT-kunnande. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Södertälje, säger Simon Hoof.

Företaget meddelar att man i första skedet kommer att erbjuda tjänster inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska IT-jobb.

Dela artikeln