Miljardföretag etablerar i Södertälje

2022_02_1200px-Peter_Hellgren_vd_Consid

Peter Hellgren, Grundare Concid. Foto Nathalie Beser / Creative Commons

Miljardföretaget Concid som erbjuder helhetslösningar inom IT, affärsutveckling och kommunikation har beslutat om att etablera i Södertälje.

Concid är ett av Nordens snabbast växande företag och omsätter 1,3 miljarder kronor årligen samt har över 1 500 anställda. Bolagets etableringen i Södertälje innebär ett bidrag med ett 30-tal jobb på två år.

– Vi har några stora nya kunder på väg in och för oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Södertälje är väldigt spännande just nu och har ju perfekta tågförbindelser till större städer, säger Simon Hoof etableringsansvarig på Consid i ett pressmeddelande.

Consid utsågs nyligen till Sveriges Bästa Arbetsgivare och har prisats av Dagens Industri som det snabbväxande Gasellföretag nio år i rad.

Att expandera till Södertälje var ett naturligt vald då företaget har en stark efterfrågan i staden och stora möjligheterna till starka rekryteringar

– Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. I Södertälje finns Campus Telge, KTH Södertälje och Yrkeshögskola med stort IT-kunnande. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Södertälje, säger Simon Hoof.

Företaget meddelar att man i första skedet kommer att erbjuda tjänster inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska IT-jobb.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 10 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 10 februari 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors