5000 personer på plats när SSK tar emot Modo ikväll – ”Sjukt taggad”

Foto: Shamash Oyal.

Idag slopades alla restriktioner efter snart två år. Detta innebär att begränsningen gällande maxtaket om antalet personer på evenemang nu är ett minne blott.

För Södertälje sportklubb väntar en folkfest när cirka 5000 personer besöker Scaniarinken inför kvällens match mot Modo klockan 19:00.

Efter slopade restriktioner – Södertäljes krögare jublar

”Äntligen släpper restriktionerna och vi får fylla Templet igen – låt oss skapa en magisk inramning ikväll.”, skriver SSK på sin hemsida.

I samband med att restriktionerna slopas firar Södertälje sportklubb med att bjuda på fri entre mot Modo. Matchen som spelas klockan 19:00 har fått ett enormt tryck och bokats av cirka 5000 personer.

Något som spelarna ser fram emot efter snart två år av hårda restriktioner som begränsat publiktaket.

– Sjukt kul att så många kommer. Det är länge sen man spela med så mycket publik, så man är ju sjukt taggad, säger SSKs forward, Gustav Willman Borvik i en intervju till sportklubben.

Dan “Mistluren” Goldman – Firar 50 år som Södertäljesupporter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 9 februari 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors