Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Året börjar med dubbelseger för Södertelge Volleys damer

2022_02_SVBK.2

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Södertelge Volleybollklubbs damer A har börjat vårsäsongen såsom hösten avslutades – med två vunna matcher i rad och bibehållen serieledning.

Damlaget spelar i volleybollens Division 2, och när säsongen vände vid årsskiftet låg man i topp efter att ha vunnit samtliga matcher under hösten, varav alla utom en som fulla 3-poängare. I vår ska alla lag mötas på nytt.

Det började med att delar av Södertelges lag blev sjuka i corona, och de matcher som var planerade den 15e januari fick både skjutas upp till efterföljande helg.

Då hade dock Spårvägens lag drabbats av corona, så enbart en match kunde avgöras då.

– Vi började året riktigt bra med en 3-0-vinst borta mot Stjärnfall, som var det enda lag vi ”bara” fick två poäng mot i höstas efter en 3-2-match, säger lagets kapten Frida Alvarsson. De två första seten vann vi säkert, men i tredje set drog de ifrån direkt och ledde ett tag med 12- 5. Sen knappade vi igen sakta men säkert, och kunde till slut vinna med 25-22 vilket var riktigt skönt.

Den uppskjutna Spårvägen-matchen gick istället av stapeln nu i helgen och blev en av hela säsongens bästa och mest välspelade matcher.

Båda lagen hade ett riktigt bra och stabilt spel, i både försvar och anfall, och dessutom var det ett starkt publikstöd för båda lagen.

– Det mesta satt där det skulle i helgen, säger en av lagets centerspelare, Alice Jiewertz. Vi kämpade på alla bollar och anfallen satt där de skulle med få egna misstag. Det märks att vi har spelat ihop ett tag nu, för vi blir mer och mer samspelta.

Södertelges damlag startade upp på nytt i höstas efter ett antal år utan A-lag på damsidan. De leder just nu serien med sex matcher kvar att spela. Nästkommande matcher spelas redan på söndag mot Sthlms Vingar och Nyköping borta.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 8 februari 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors