Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Bianca Ingrosso hyllar Tomas från Södertälje i Talang

2022_02_272436828_1017623772182568_93929098656522726_n

Pressbild TV4.

Under gårdagens sändning av TV4s Talang fick vi se artisten och förskollärare Tomas Kaya från Södertälje kliva upp på scen.

Ett mäktigt framträdanden som fick både profilen Bianca Ingrosso och hans elever, som befann sig på plats med handgjorda skyltar, att jubla högt.

Under framträdandet sjöng Tomas låten “You will be found” där han i slutet av framträdandet får han stående ovationer av både juryn och publiken.

Edward Af Sillén, David Batra, Bianca Ingrosso och Sarah Dawn Finer, samtliga i juryn reser sig upp och applådade.

– Har du varit med om att få stående ovationer förut?, frågar Sarah.

Tomas svarade generad och förvånad med ett nej och får totalt tre Ja från talangjuryn. När det var dags för den sista i juryn, Bianca Ingrosso, att lägga sin röst pausade hon och följande kom att bli, det som Tomas beskriver, den finaste pausen i hela hans liv.

Ingrosso tittar på Tomas och berättar att hon tycker att han är den bästa rent sångmässigt i programmet.

– Jag är glad att du kom hit. Jag tar dig direkt till final, säger Ingrosso

Därefter kliver Bianca upp från stolen och trycker på ”Golden Buzzer” som tar Tomas från Södertälje raka vägen till finalen som sänds live den 18 mars.

– Det föll konfetti från taket och jag kommer bara ihåg att jag la mig ner på scenen chockad. Jag förstod inte vad som precis hade hänt.

Bianca kliver upp för trapporna och går fram till Tomas och ger honom en stor kram. Förskolebarnen springer efter upp på scen och sedan utspelar sig ett tårfyllt och vackert ögonblick på Talangscenen.

Vad var det som fick dig att medverka i programmet Talang?

– Jag valde att medverka i programmet för jag kände att det var rätt tid i mitt liv. Jag ville berätta min tuffa barndomshistoria kantad av trauman och dysfunktion. Och hjälpa alla maskrosbarn där ute som kanske vuxit upp i liknande situation. Och så ville jag också hedra alla pedagoger runtom i Sverige som gått på knäna under pandemin. De är hjältar, säger Tomas till Telgenytt

Den 18 mars deltar Tomas i livesändning där han tävlar om en vinst på 500.000 kr samt ett skivkontrakt med Universal Music.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 februari 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors