Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

SENASTE NYTT: Bianca Ingrosso hyllar Tomas från Södertälje i Talang

2022_02_272436828_1017623772182568_93929098656522726_n

Pressbild TV4.

Under gårdagens sändning av TV4s Talang fick vi se artisten och förskollärare Tomas Kaya från Södertälje kliva upp på scen.

Ett mäktigt framträdanden som fick både profilen Bianca Ingrosso och hans elever, som befann sig på plats med handgjorda skyltar, att jubla högt.

Under framträdandet sjöng Tomas låten “You will be found” där han i slutet av framträdandet får han stående ovationer av både juryn och publiken.

Edward Af Sillén, David Batra, Bianca Ingrosso och Sarah Dawn Finer, samtliga i juryn reser sig upp och applådade.

– Har du varit med om att få stående ovationer förut?, frågar Sarah.

Tomas svarade generad och förvånad med ett nej och får totalt tre Ja från talangjuryn. När det var dags för den sista i juryn, Bianca Ingrosso, att lägga sin röst pausade hon och följande kom att bli, det som Tomas beskriver, den finaste pausen i hela hans liv.

Ingrosso tittar på Tomas och berättar att hon tycker att han är den bästa rent sångmässigt i programmet.

– Jag är glad att du kom hit. Jag tar dig direkt till final, säger Ingrosso

Därefter kliver Bianca upp från stolen och trycker på ”Golden Buzzer” som tar Tomas från Södertälje raka vägen till finalen som sänds live den 18 mars.

– Det föll konfetti från taket och jag kommer bara ihåg att jag la mig ner på scenen chockad. Jag förstod inte vad som precis hade hänt.

Bianca kliver upp för trapporna och går fram till Tomas och ger honom en stor kram. Förskolebarnen springer efter upp på scen och sedan utspelar sig ett tårfyllt och vackert ögonblick på Talangscenen.

Vad var det som fick dig att medverka i programmet Talang?

– Jag valde att medverka i programmet för jag kände att det var rätt tid i mitt liv. Jag ville berätta min tuffa barndomshistoria kantad av trauman och dysfunktion. Och hjälpa alla maskrosbarn där ute som kanske vuxit upp i liknande situation. Och så ville jag också hedra alla pedagoger runtom i Sverige som gått på knäna under pandemin. De är hjältar, säger Tomas till Telgenytt

Den 18 mars deltar Tomas i livesändning där han tävlar om en vinst på 500.000 kr samt ett skivkontrakt med Universal Music.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 februari 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors