Företag i fokus:

Koncernchefen lämnar Telge – Lyfts upp av Boel Godner ”Stabil ledare”

2022_02_272898353_469685451488755_8300865533680530799_n

Boel Godner och Juan Copovi-Mena. Foto Shamash Oyal/Telge.

Juan Copovi-Mena lämnar rollen som VD på Telge Bostäder och koncernchef på Telge Hovsjö. Han axlade VD-rollen 2016 och 2019 blev han och koncernchef, men lämnar nu för att gå i pension.

– Det har varit ett svårt vägval eftersom jag trivs väldigt bra på Telge och känt mig välkommen både i koncernen och i Södertälje. Vad vi gör har en stor påverkan på Södertäljebornas vardag och det har varit roligt att vara med och bidra för en bättre sådan, säger Juan Copovi-Mena. Jag känner mig stolt över det vi har gjort tillsammans men nu ska jag passa på att vara ledig och njuta av livet, säger Juan i ett pressmeddelande.

I ett nära samarbete med Södertälje kommun har Juan kännetecknats som en fokuserad person med struktur arbete i hög tempo. I samband med beskedet lyfts han upp av Södertälje kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd Boel Godner.

– Juan har varit en trygg och stabil ledare på Telge i olika roller sedan 2016. Jag vill verkligen tacka honom för den här tiden och önska honom en härlig pensionstid. Juans engagemang och goda ledarskap är väldigt uppskattat av många och han kommer bli saknad, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Juan Copovi-Mena lämnar Telge koncernen efter 6 år och arbetar fram till midsommar. Arbetet med att hitta en ersättare inleds under våren.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 juli 2023 09:30

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors