Företag i fokus:

Södertäljes politiker agerar som döda fiskar – De flyter med strömmen

2022_02_09583AE8-3E8B-415E-9930-F051233B7D5B-scaled

Motståndspartierna dansade efter Boel Godner(S) pipa, då sekretessbelagd fastighetsförsäljning till kraftigt underpris genomfördes, i det tysta. 

Motståndspartierna med störst resurser blinkar inte ens, utan lyder blint, under Boel Godners piska. Man skulle kunna jämställa det med att de lyder under den hårda partipiskan, om de tillhörde samma parti -vilket det allt som oftast känns som.

Det är valår men bristen på debattartiklar, det nödtorftiga politiska motståndet och avsaknaden av politiskdebatt mellan partierna får mig att undra var motståndet är. 

”Skandal och övergrepp mot skattebetalarna”

Ofta får vi medborgare höra att beslut i Södertäljes kommunfullmäktige har tagits i en stor politisk enighet. I mina öron låter det som att motståndspartierna redan har gett upp, innan ens valåret har startat. 

Gemene man i Södertälje vet inte vem som leder Moderaterna, Sverigedemokraterna eller Liberalerna. Det minsta partiet, Realistpartiet, gör mer väsen av sig.

Det svaga och dysfunktionella politiska motståndet i Södertälje är anledningen till att Boel Godners S-ledda majoritets övertramp gått obemärkt förbi.

En aktiv och stark opposition som verkligen hade brytt sig om skattebetalarnas pengar hade aldrig släppt igenom denna skandal och övergrepp mot skattebetalarna. Jag syftar naturligtvis på försäljningen av bostäderna i Hovsjö, till ett underpris. 

Oppositionen, förutom Vänsterpartiet, gick med på försäljningen i blindo. Utan att veta vad försäljningsavtalen innebar då allt var och fortfarande är sekretessbelagt.

Varför våra högavlönade politikerna kunde gå med på ett sådant förfarande utan att skrika sig hesa i kommunfullmäktige och i media, är en stor gåta. 

”Varför Boel Godner valde att förlora dessa hundratals miljoner på skattebetalarnas bekostnad, är en gåta.”

Södertäljeborna har förlorat minst 100 miljoner kronor eller mer på att kommunledningen valde att sälja Hovsjö till bröderna Månssons bolag. Månsbro fastigheter AB beter sig som vilket storbolag som helst, där pengar kommer i första hand, och i konsekvens därmed hyreshöjningar som följd.

Varför Boel Godner valde att förlora dessa hundratals miljoner på skattebetalarnas bekostnad, är en gåta. Skandalen uppmärksammades inte i kommunfullmäktige, där tystnad är mer regel än undantag.

”Motståndspartierna med deras okända ledare är tysta”

Ideologiskt kan man självklart vara för att sälja ut allmännyttan, men detta ska inte ske till vilket pris som helst. Försäljningar ska vara väl underbyggda, offentliga och ske till högstbjudande. 

När det väl kom till kritan, så var det den goda stämningen och ryggkliande i kommunfullmäktige som prioriterades istället för våra skattepengar och respekten för medborgerliga rättigheter i form av offentlighet vid försäljningar.

Motståndspartierna med deras okända ledare är tysta, de flyter med den starka strömmen, likt döda fiskar.

Skattebetalare

Granberg: – “Varför valde du ett lägre bud på fastigheterna Boel Godner (S) ?”

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 februari 2022 00:00

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors