Polisen beslagtog misstänkt narkotika i Blombacka – ”Ska analyseras”

2022_01_polisbil-

Arkivbild.

I samband med att en person larmat polisen om att ungdomar som brukat narkotika i Blombacka beslagtogs en mängd narkotika.

10-tal ungdomar vid 18-års åldern som befann sig på platsen kontrollerades, men polisen kunde dock inte koppla någon till narkotikan.

Larmet kom till polisen vid 00:30-tiden, natten mot fredag, om att ungdomar rökte hasch vid entrén till ett flerfamiljehus.

För polisen berättar inringaren att det är ett återkommande problem med att ungdomar röker droger vid platsen. När polisen strax efter midnatt anländer till platsen i Blombacka hittar man misstänkt narkotika som togs i beslag för analys.

– Narkotikan hittades utomhus på Fjärilsstigen som ska analyseras, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt.

I samband det misstänkta beslaget utomhus på Fjärilstigen kontrollerade polisen ett 10-tal personer, däremot utan att någon kunde kopplas till narkotikan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 februari 2022 00:00

Skenande avloppsskuld hotar vatten och sjöar i Södertälje

stuga Cc

Foto: Creative Commons.

Enligt branschinitiativet, Aktionsgrupp Små Avlopp, mellan VVS-Fabrikanterna och Maskinentreprenörerna hotas Södertäljes sjöar och dricksvattnet.

Detta på grund av dåligt fungerande avlopp som innebär risker för övergödning och smittspridning i sjöar och vattendrag.

Ett så kallat enskilt avlopp avser en avloppsanläggning utanför det kommunala avloppsnätet och i Södertälje finns det totalt 3078 sådana fastigheter med det systemet.

Totalt åtgärdades 2577 små avlopp inom Stockholms län år 2021, Södertälje inräknat. Nu vill Aktionsgrupp Små Avlopp att regeringen ökar takten genom obligatoriska avloppsdeklarationer för att rädda vårt dricksvatten och våra sjöar.

– Föroreningar som orsakas av utsläpp från små avlopp är allvarliga och långt ifrån ovanliga. Därför måste fler fastighetsägare åtgärda sina uttjänta avlopp. Obligatoriska avloppsdeklarationer skulle hjälpa både kommuner och fastighetsägare att få bättre koll på avloppen och deras skick, säger Caroline Harrå, branschutvecklare inom VA och Små Avlopp hos VVS-Fabrikanterna i ett pressmeddelande.

En modern avloppsanläggning håller normal i cirka 20 år. I Södertälje behöver cirka 5 procent av alla enskilda avlopp åtgärdas årligen för att hålla beståndet i gott skick.

För att få skapa ordning och reda samt säkra en god kvalitet på vårt dricksvatten och sjövattnet vi badar vill Aktionsgruppen se åtgärder från Regeringen.

Trots flera försök att få regeringen agera har åtgärderna uteblivit.

– Gång på gång skjuter regeringen upp möjligheten att skapa ordning bland de små avloppen. Nu har vi i stället 240 000 små avlopp i Sverige som har varit olagliga i över 50 år, säger Harrå.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 05:00
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:19

MINGELBILDER v.25 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0031

Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 juni 2022 21:21
Senast uppdaterad: 26 juni 2022 21:21

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors