Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Ett år med Telgenytt – 200 000 unika besökare och en ny hemsida inom kort

2022_02_BADEC539-400E-4234-B8C9-CC2C04DCB5E6

Tänk vad snabbt tiden går. Att det redan passerat ett helt år sedan Telgenytt såg dagens ljus är för oss helt obegripligt.

Tack till er alla som stöttar oss, ger oss positiv feedback och visar uppskattning för vårt arbete, det uppskattas oerhört.

Inom kort kommer hemsidan att få en helt ny design och blir mer användarvänlig. Vi ser fram emot er feedback, men innan vi lanseras sidan vill vi kort berätta om den fantastiska resa som Telgenytt har gjort de senaste 12 månaderna.

Tro det eller ej, men på ett år har Telgenytt.se nått ut till hela 201 tusen unika användare. Det här fanns inte på världskartan för 12 månader sedan. Att vi skulle växa så snabbt och nå ut till så många trodde vi inte på när vi lanserade hemsidan för ett år sedan.

Vi har verkligen inga ord som kan beskriva våra känslor, ett stort tack ska ni ha.

Antalet personer som besökt Telgenytt.se senaste 12 månaderna. Data framtagen av Google Analyticts.

Utöver det når vår Facebooksida ut till 10-tusentals varje vecka. Enbart de senaste sju dagarna har Facebooksidan nått ut till 53 200 personer, i princip halva Södertälje på en vecka.

Att vår plattform växer så det knakar varje dag hade inte vart möjligt utan er, vi kommer aldrig någonsin kunna tacka er tillräckligt.

På sju dagar har Facebooksidan Telgenytt nått ut till 53 200 unika personer. Statiskt: Facebook.

Sedan har vi under årets lopp fått många frågor om vi kommer att lansera tidningen i tryck, svaret är delvis Ja. Det är ett av våra stora mål, men då vi i nuläget har andra prioriteringar får det vänta.

En annan fråga som ständigt dyker upp är om Telgenytt ska lansera en egen App. Svarat är Ja. En app kommer att komma, men återigen så har vi i nuläget viktigare punkter att ta i tu med.

Och till er alla som hör av sig om tips och råd, vi läser och vi lyssnar lyhört. Vi vet bland annat att många vill att vi bevakar Järna och Nykvarn lite mer. Vi har även oerhört många SSK supportrar som vill se en högre närvaro från oss samt önskemål om att vi bevakar andra intressanta områden.

Tyvärr så har vi inte resurserna som andra tidningar har. Telgenytt har idag ingen som arbetar med tidningen på heltid, vi är fortfarande en ideell verksamhet.

Vårt mål är att ha en stark organisation med flera anställda som enbart fokuserar på Telgenytt. Däremot kan vi meddela att vi är på god väg, men vi har fortfarande en lång väg att gå.

Om det tar 1 år eller 5 år till spelare ingen större roll, vi är här för att stanna.

Alexander Isa, ansvarig utgivare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 2 februari 2022 00:00

Deras traditionella mat från Mellanöstern gör succé

22F2F9B8-DDAD-478C-861D-F619208C389B

Paul Habib från restaurang Carolina i Södertälje.

När de slog upp portarna för den vackra restaurangen Carolina vid Nygatan skakades Södertälje av en otäck våldsvåg, men nu kommer vändningen, av allt att döma. – Vi fick en tuff start på grund av allt som hänt, men nu går det åt rätt håll och det är vi väldigt glada för, säger Paul Habib som arbetar på platsen till Telgenytt.

I centrala Södertälje erbjuder Carolina varierade och traditionella rätter med hög kvalité på råvaror och smakupplevelser utöver det vanliga från Mellanöstern. Meza, bulgur, hummus, tabbouleh är några av rätterna som utmärker det libanesiska köket, men enligt Paul, som är född och uppvuxen i Syrien, betonar att matkulturen är känd från hemlandet och hela mellanöstern – men som idag främst associeras med Libanon.

– Det är precis samma maträtter och samma upplägg runt grannländerna vid medelhavet så som Libanon och Syrien, och jag personligen har studerat matkulturen. Idag är det många från Syrien som döper sina restauranger till libanesiska, enbart för att allmänheten inte skulle förstå om de skulle kalla den för exempelvis Syriskt, säger Paul Habib som arbetar på restaurang Carolina.

– Säger man Syrien tänker folk exempelvis Shawarma, men vi har så mycket mer så. Allt från meza och grillrätter och det är just den breda menyn som vi erbjuder här hos oss, säger han.

Avsmakningsmenyn Damaskus på restaurang Carolina.

Familjerestaurangen Carolina, vid korsningen Nygatan/Nedre Torekällgatan, har erfarenheter som sträcker sig decennier tillbaka – över 20 år närmare bestämt. När kriget utbröt i hemlandet tvingades hela familjen att lämna allt som byggdes upp i generationer för att ta sig till en tryggare tillvaro. Det var över 10 år sedan.

Väl i Sverige tampades de med den stora omställningen att börja om på nytt i ett främmande land, men tack vare tidigare kunskaper inom matkulturen lyckades de skaffa arbeten på olika håll, främst i Stockholm. När storebrodern Eile bestämde sig för att ta över den asiatiska restaurangen Full House i Södertälje väckte han familjens dröm om arbeta ihop igen – precis som i hemlandet Syrien.

Men när restauranger öppnades ställdes de inför en brant uppförsbacke.

– Vi öppnade precis när allt hände. Folk ville besöka oss, men vågade inte gå på grund av oroligheterna. Det påverkade oss väldigt mycket under hösten, men i december kände vi verkligen att vi kom igång. Vi hade i princip fullbokat varje dag och vår cateringen exploderade, säger Paul.

Lokalen har renoverats in i minsta detalj och inger en avslappnad och välkomnande miljö och erbjuder allt från lunch, À la carte, catering och eventbokningar. Vilket Södertäljeborna sakta men säkert börjat hitta till berättar Habibi.

Men från och med nästa vecka ändrar restaurangen lite på sina öppettiderna.

– Vi jobbar nästan varje dag. När vi öppnade såg vi söndagar som en dag vi kunde stänga, men senaste tiden har vi fullt upp på söndagar. Allt från dop till examensfester, så vi ha valt att stänga måndagar för att få lite ledighet, säger Paul Habib till Telgenytt.

Se Foodora för mer info om restaurangens meny Restaurang Carolina

Restaurang Carolina vid Nedre Torekällgatan. Foto: Alexander Isa.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 20:21
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 22:59

SENASTE NYTT: 22-åring häktad – Misstänkt för inblandning i mordet i Ronna

Ronna

Foto: Polisen/Alexander Isa.

En man född, 2000, har häktats misstänkt för delaktighet i mordet på 41-åringen i Ronna. Han blir den tredje som gripits för inblandning i mordet den 1 oktober 2022.

Vid 20-tiden, lördagskvällen den 1 oktober, promenerade 41-åringen och en vän längst Enhörnaleden när en maskerad person på elcykel körde fram. Den maskerade personen tar fram ett vapen och avlossar mot 41-åringen som avlider på platsen.

Den 5 oktober grips en 17-årig pojke, skriven i Hägersten i södra Stockholm, och misstänks för ha att skjutit 41-åringen med flera skott. Torsdagen den 12 januari kom nästa gripande. En 25-åring greps och häktades misstänkt för medhjälp till mord och i andra hand grovt skyddande av brottsling.

En tredje person gripen för inblandning.

I början av veckan, måndag 30 januari, grep polisen en tredje person som misstänks för delaktighet i mordet på Enhörnaleden vid Ronnaskolan den 1 oktober 2022. En 22-årig man, född år 2000 och skriven i Södertälje, greps tidigt på måndagsmorgonen och begärdes häktad misstänkt för medhjälp till mord samt grovt skyddande av brottsling.

Under torsdagen kom domstolens beslut. 22-åringen häktas, men på enbart grovt skyddande av brottsling.

Läs även:

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2023 11:22
Senast uppdaterad: 2 februari 2023 11:31

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna