Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Metin ataseven

Advokat & notarius publicus

Metin Ataseven

Ett år med Telgenytt – 200 000 unika besökare och en ny hemsida inom kort

2022_02_BADEC539-400E-4234-B8C9-CC2C04DCB5E6

Tänk vad snabbt tiden går. Att det redan passerat ett helt år sedan Telgenytt såg dagens ljus är för oss helt obegripligt.

Tack till er alla som stöttar oss, ger oss positiv feedback och visar uppskattning för vårt arbete, det uppskattas oerhört.

Inom kort kommer hemsidan att få en helt ny design och blir mer användarvänlig. Vi ser fram emot er feedback, men innan vi lanseras sidan vill vi kort berätta om den fantastiska resa som Telgenytt har gjort de senaste 12 månaderna.

Tro det eller ej, men på ett år har Telgenytt.se nått ut till hela 201 tusen unika användare. Det här fanns inte på världskartan för 12 månader sedan. Att vi skulle växa så snabbt och nå ut till så många trodde vi inte på när vi lanserade hemsidan för ett år sedan.

Vi har verkligen inga ord som kan beskriva våra känslor, ett stort tack ska ni ha.

Antalet personer som besökt Telgenytt.se senaste 12 månaderna. Data framtagen av Google Analyticts.

Utöver det når vår Facebooksida ut till 10-tusentals varje vecka. Enbart de senaste sju dagarna har Facebooksidan nått ut till 53 200 personer, i princip halva Södertälje på en vecka.

Att vår plattform växer så det knakar varje dag hade inte vart möjligt utan er, vi kommer aldrig någonsin kunna tacka er tillräckligt.

På sju dagar har Facebooksidan Telgenytt nått ut till 53 200 unika personer. Statiskt: Facebook.

Sedan har vi under årets lopp fått många frågor om vi kommer att lansera tidningen i tryck, svaret är delvis Ja. Det är ett av våra stora mål, men då vi i nuläget har andra prioriteringar får det vänta.

En annan fråga som ständigt dyker upp är om Telgenytt ska lansera en egen App. Svarat är Ja. En app kommer att komma, men återigen så har vi i nuläget viktigare punkter att ta i tu med.

Och till er alla som hör av sig om tips och råd, vi läser och vi lyssnar lyhört. Vi vet bland annat att många vill att vi bevakar Järna och Nykvarn lite mer. Vi har även oerhört många SSK supportrar som vill se en högre närvaro från oss samt önskemål om att vi bevakar andra intressanta områden.

Tyvärr så har vi inte resurserna som andra tidningar har. Telgenytt har idag ingen som arbetar med tidningen på heltid, vi är fortfarande en ideell verksamhet.

Vårt mål är att ha en stark organisation med flera anställda som enbart fokuserar på Telgenytt. Däremot kan vi meddela att vi är på god väg, men vi har fortfarande en lång väg att gå.

Om det tar 1 år eller 5 år till spelare ingen större roll, vi är här för att stanna.

Alexander Isa, ansvarig utgivare.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 2 februari 2022 00:00

Polisen ryckte ut efter larm om smällar från vapen i Södertälje

polishelikopter

Arkivbil: Shamash Oyal.

På måndagskvällen inkom uppgifter om en misstänkt skottlossning i utkanten av Södertälje. 

Enligt polisens uppgifter ska den misstänkta skottlossningen ägt rum vid Tysslingeområdet.

Det var vid 21-tiden som inringare hört smällar i Tysslinge varpå en stor polisinsats inleddes med bland annat polishelikopter.

– Personer hade hört knallar från ett vapen i Tysslingeomårdet, så vi arbetade med ett antal patruller och helikopter, säger Daniel på polisen till Telgenytt.

I samband med larmet arbetade flera patruller med att undersöka ljudens ursprung som kort därefter lokaliserades. Det visade sig vare en man med vapenlicens som hade avlossat sitt jaktvapen.

Polisen befinner sig just nu på platsen och undersöker händelsen, men det är i nuläget oklart om vapnet brukats på sådant vis att det kommer leda till en anmälan.

– Det är inte helt klart om det blir en anmälan eller inte, vi fortsätter att arbeta med den delen, säger polisen till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 20:43
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 20:43

Dog efter att ha rånats och misshandlats – Två män döms till fängelse

297214428_1453398985193662_2236672990594494739_n

Foto: Polisens förundersökning.

I vintras omkom en 30-årig man efter att ha blivit lurad till en plats i Södertälje där han rånades och misshandlades till döds. Två män dömdes till fängelse, men den tredje friades i hovrätten.

Det var den 6 januari 2022 som några personer satt i en bar i centrala Södertälje och umgicks. Då bestämde två av männen att råna 30-åringen och lurade honom till Linanäs.

30-åringen trodde dock att han skulle få skjuts till en annan adress, men väl i bilen påstod männen att de först skulle träffa en person för att hämta alkohol.

Men istället kördes han till en plats där han misshandlades brutalt.

Väl framme Vid Linanäs Marina blev 30-åringen misshandlad, rånad och lämnades medvetslös på platsen utan skor i minusgrader.

Gärningsmännen lyckades få med sig mobil, skor och kontanter och därefter återvänder de till baren där de tidigare druckit öl ihop.

De dömda männen sitter med 30-åringen innan han kidnappas, rånas och misshandlas. Foto: Polisens förundersökning.

Efter händelsen ska minst en av männen uppmärksammats med trasiga knogar och enligt vittnesuppgifter ska männen dagen efter ha varit ”glada men lite skrytiga” och sagt bland annat att ”han förtjänade stryk”.

30-åringen misshandlades så svårt att han sex dagar efter händelsen omkom till följd av sina skador.

Totalt åtalades tre män för rån och vållande till annans död efter händelsen. Två av männen dömds till fängelse, men den tredje friades.

Hovrätten fastställer nu straffet mot en 29-åring till två års fängelse för rån och vållande till annans död och en 30-åring man döms till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till rån.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 augusti 2022 18:32
Senast uppdaterad: 8 augusti 2022 18:32

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors