Företag i fokus:

Annons

Gabriella och Marie på plats när Science Week 2022 drar igång

2022_01_Kvinnovation-MS-GM

Gabriella Malki och Marie Samre. Foto: Privat.

Imorgon är det äntligen dags för eventet Science Week att dra igång och kommer att pågå från onsdags till söndag på Södertälje Science Park.

Södertälje Science Park tillsammans med Södertälje kommun, Scania, KTH och AstraZeneca lyfter fram det senaste inom bland annat hållbar utveckling, både inom industri och i samhällsplaneringen.

Under eventet, som pågår i fem dagar, presenteras bland annat konkreta exempel på hur små som stora, privata som offentliga verksamheter jobbar mot en hållbarare värld.

Två personer som deltar i eventet är Marie-Christine Samre och Gabriella Malki från Kvinnovation i Södertälje. Nu på fredag , den 5 februari klockan 13:30, kommer de tillsammans att prata om bland annat growth mindset och om framtidens ledarskap.

– Det kännas väldigt kul att få vara del av Science Week för tredje gången. Vi tror att denna punkt blir vår bästa hittills, säger Marie-Christine Samre grundare av Kvinnovation till Telgenytt.

Enligt Gabriella och Marie på Kvinnovation handlar Growth mindset om ett enkelt sätt att tänka. En genial insikt om att hjärnan är som en muskel och att den kan växa och bli större när vi anstränger oss.

– Mindset fokuserar på konstant lärande och hur man tacklar utmaningar. Den här typen av mindset innebär att man ser talang och förmåga som formbart med rätt typ av ansträngning, säger Marie-Christine Samre.

Begreppet growth mind­­set är ett dynamiskt tankesätt som innebär att man med ansträngning ser talang och förmåga som formbart. Motsatsen är ett fixed mindset där förmågor och talanger ses som medfödda, men med rätt ansträngning kan man uppnå det som andra är födda med.

– Vårt bästa tips är att omge er med andra drivna och likasinnade människor. Med det menar vi människor som vill se en utvecklas och testa nya saker, och som stöttar och uppmuntrar en på vägen, avslutar Marie Samre.

Nu på lördag, den 5 februari, deltar Gabriella och Marie i Science Weeks livesändning på Di.se.

Se livesändningen här: Kvinnovation – Vad innebär Growth Mindset och framtidens ledarskap?

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 1 februari 2022 00:00

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors