Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Är vår kommun en plats för politiker att syssla med märkliga affärer?

2022_02_214D932B-72F3-41A6-8983-C086AAC17968

Foto: Nicklas R Carlquist / Creative Commons.

Inte första gången en socialdemokrat skapar rubriker för att syssla med märkliga affärer. 

Uppenbart har Södertäljeborna glömt eller helt enkelt valt att accepterat att Telge bostäder anmäldes efter Fornhöjdsskadalen som kostade oss Södertäljebor över 240 miljoner kronor.

240 miljoner kronor! Vansinnigt mycket pengar. I princip så gav Socialdemokraterna bort det till Skanska. Här, varsågod, ta för er bara. Socialdemokraterna bjuder på buffé.

Vem bar ansvaret och vem var ordförande för Telge bostäder då? Hör och häpna, en socialdemokrat, Ingela Nylund Watz.

”Flera budgivare som var beredda att betala 100 miljoner mer än bröderna Månsson”

Och nu Boel Godner som hemligstämplat en fastighetsaffär sedan 2019 där det nu kommit fram att hon tackade nej till flera budgivare som var beredda att betala 100 miljoner mer än bröderna Månsson.

Jag ställer samma fråga som Realistpartiet: Varför valde du ett lägre bud på fastigheterna Boel Godner?

”Skanska överfakturerade Södertälje kommun med 240.000.000 kronor”

Socialdemokraterna går i fotspåren på varandra. Ingela Nylund Watz (S) mer eller mindre blundade för och vände ryggen till när byggbolaget Skanska överfakturerade Södertälje kommun med 240.000.000 kronor.

Flera partier krävde att hon skulle ställas till svars och minns jag rätt så anmäldes Telge Bostäder av Realistpartiet, men bolaget och Ingela Nylund Watz (S) friades helt från all ansvar.

”Att Boel Godner (S) mörklägger och sekretessbelägger fastighetsaffären i Hovsjö bådar inte gott”

Jag läste nyligen debattinläggen från Joakim Granberg och Boel Godner och ger Joakim två tummar upp. Bra Joakim, fortsätt så, så här får det inte gå till.

Att Boel Godner (S) mörklägger och sekretessbelägger fastighetsaffären i Hovsjö bådar inte gott. 

Eller? 

”Att göra märkliga fastighetsaffären tycks vara ett lyckat koncept”

Om vi tittar på var Ingela Nylund Watz (S) befinner sig idag efter skandalen i Fornhöjden så gick det bra för henne trots allt. Hon sitter nämligen som ordinarie riksdagsledamot för Socialdemokraterna.

Att göra märkliga fastighetsaffären tycks vara ett lyckat koncept för socialdemokraterna i Södertälje. Vill Boel Godner göra samma klassresa som Watz? 

Joakim Granberg, All eloge till dig och Realistpartiet. Du är DEN ENDA i kommunhuset som slår näven i bordet och berättar sanningen. Resterande politiker sitter stilla i båten som vaggar dem fint, men snart är det val och då banne mig ska de visa vad det går för.

Jag ber om ursäkt för att jag öppet tvivlat på dig i många år Joakim Granberg. Jag tar tillbaka det.

Valet 2022 har du minst två extra röster från mig och min man.

Tidigare socialdemokrat.

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 1 februari 2022 00:00

10 miljarder kronor i elstöd till landets hushåll

Eluttag

Arkivbild.

Den 9 januari fick Svenska kraftnät uppdrag av regeringen att utforma ett förslag att stödja hushåll i hela landet för elkostnader under november och december 2022. Idag lämnades ansökan till Energimarknadsinspektionen som innebär 10 miljarder i elstöd till landets hushåll.

Svenska Kraftnät meddelar att alla hushåll med eget elnätsavtal kommer att erhålla kontantstöd som kompenserar för höga elpriser under november och december 2022. Stödets storlek beror på förbrukad elmängd och var i landet förbrukningen skett.

80% av den förbrukade elen kommer att ersättas – utan ett tak.

– I enlighet med uppdraget från regeringen utgår även denna modell för elstöd från ett genomsnittligt elpris på dagen före-marknaden i respektive elområde minus ett referenspris på 75 öre per kWh. Det innebär att hushåll i elområde 1 och 2 får 90 öre per förbrukad kWh; i elområde 3, 126 öre och i elområde 4, 129 öre, säger Malin Stridh, avdelningschef Elmarknad, Svenska kraftnät i ett pressmeddelande.

Regeringen hade önskat ett tak för stora elkonsumenter, men det har inte blivit möjligt på grund av kort tidsram och tekniska svårigheter. Svenska Kraftnät har ansökt om att få använda högst 10 miljarder kronor för ytterligare ett elstöd och för att täcka administrationens kostnader.

Vidare framgår det att hushållet, en fysisk person, måste ha ett eget elnätsavtal den 31 december 2022 för att vara berättigad stödet.

Förslaget om elstöd, som är framtagen av Svenska kraftnät och försäkringskassan på uppdrag av regeringen, måste först godkännas av Energimarknadsinspektionen innan utbetalningar av elstödet möjliggörs.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 18:30
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:37

Södertäljebo misstänkts för bombdåd i Upplands Väsby

polis

Arkivbild

Tidigt på söndagsmorgonen detonerade en kraftig bomb i ett bostadsområde Upplands Väsby. Nu framkommer det uppgifter om att en 25-åring man från Södertälje har gripits.

Efter midnatt, natten mot söndag, inträffade två explosioner kort efter varandra. Klockan 02.17 explodera en bomb vid en port till ett flerfamiljshus i Upplands-Bro. Knappt två timmar senare, klockan 03:58, inträffade ännu en explosion – den gången i Upplands Väsby.

Bägge portarna fick omfattande skador, men ingen person ska ha kommit till skada. Polisens bombtekniker befann sig under söndagen på platserna och inledde förundersökningar om allmänfarlig ödeläggelse. Men vid 12-tiden på söndagen uppgav polisen att en man gripits och är skäligen misstänkt för sprängningen i Upplands Väsby.

”Det utredningsarbete som har gjorts i förundersökningen har lett till fram att en man i 25 års åldern greps misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Han är efter beslut av åklagare anhållen skäligen misstänkt för brottet.”, skriver polisen på sin hemsida.

Den gripne ska, enligt LT, var skriven i Södertälje och vara känd av polisen sedan tidigare samt ha kopplingar till den drogrelaterade miljön. För drygt ett år sedan hittade polisen sprängdeg och sprängpatroner som han förvarade i sin garderob. Enligt tidningen greps han efter att han själv uppmanat sin mamma att ringa polisen och berätta att han hade en bomb förvarat i en påse i garderoben

Gripandet blir den andra på kort tid som en Södertäljebo grips för inblandning i sprängningar i Stockholmsområdet. En 23-åring från Södertälje häktades lördagen den 21 februari för inblandning när en kraftig bomb detonerade i ett kontorsområde i Kista.

Skjutning mot lägenhetsdörr i Södertälje, onsdag 25 januari.

Den senaste två detonationerna, i Upplands-Bro och Upplands Väsby, ska enligt SVTs uppgifter ha kopplingar till den så kallade ”Kurdiske räven” som anses vara en av huvudpersonerna.

Kurdiske räven, en 36-åring man, ska enligt uppgifter flytt till Turkiet där han fortsätter med brottsaktiviteten och kopplas till flera våldsdåd i Stockholm. Han misstänks vara en av landets största narkotikahandlare efter att myndigheter knäckt sig in i Encrochat. Han är sedan tidigare häktad i sin frånvaro.

Föregående vecka avlossades skott mot en lägenhetsdörr i centrala Södertälje som tros röra samma konflikten som pågår i Stockholm. Enligt uppgifter var den tilltänkta måltavlan en annan adress där en av Sveriges mest kända rappartister, som går under pseudonym, är skriven.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 januari 2023 16:17
Senast uppdaterad: 30 januari 2023 16:17

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gratis tandställningscheck
från region Stockholm?

Slipp kötiden
Kom till oss!

Välkommen till vår nya specialistavdelning
i tandreglering för barn och vuxna