🕝 1 minuter
SENASTE NYTT: Förlossningen tvingades att flytta patienter efter raset
Publicerad 30 januari 2022 01:00
Uppdaterad 26 december 2022 23:46

Foto: Alex Ataseven.

Det var vid 07-tiden på söndagsmorgonen som en stor byggställningen lossnade från taktet på Södertälje sjukhus och blev hängdes längst fasaden.

I samband med olyckan skadades fasaden med bland annat flera krossade rutor. Nu rapporterar P4 Stockholm att byggnadsställningen var placerad på taket ovanför förlossningsavdelningen och att avdelningen vingades att flytta flera patienter.

– Sjukhuset har tvingats att flytta förlossningsverksamheten från fönstren, säger reporten på Sveriges Radio.

Räddningstjänsten ryckte snabbt ut till platsen och tvingades tillkallade polis i samband med olyckan. Detta för att bistå med hjälp i arbetet med att säkra platsen där byggnadsställningen rasade efter de hårda vindarna.

– Vi hjälper främst till med avspärrningarna vid Erik Dahlbergs väg i nuläget. Det är för att det finns en risk att den här byggställningen rasar ut mot vägen, säger Anna Westberg polisens presstalesperson person till Telgenytt.

Till Sveriges Radio säger Mikael Jansson, vakthavande befäl vid Södertörns brandförsvar, att räddningstjänsten befinner sig på plats för att säkra de delar som går att säkra.

Ingen person ska ha skadats efter olyckan vid Södertälje sjukhus.

Se film från platsen – Byggställning rasa ner mot vägen

Dela artikeln