Företag i fokus:

Folkhälsomyndigheten: – ”Ingen skillnad längre”

2022_01_271910935_611277623501038_3579713830736840508_n

Skrämdump: FHM.

Förra veckan hölls en gemensam myndighetspressträff med anledning av situationen gällande Covid-19.

Där presenterade Sara Byfors, enhetschef på Folkhälsomyndigheten, bland annat statistik om bekräftade fall av Covid-19 och bekräftade IVA-fall.

Enligt Byfors från Folkhälsomyndighet är kurvan lika när det kommer till smittspridningen.

Lika många vaccinerade som ovaccinerade smittas, däremot är ovaccinerade personer överrepsenterade på IVA, intensivvården.

Lika många vaccinerade som ovaccinerade smittas enligt FHM: Statistik FHM.

– Tittar vi på skillnaden mellan vaccinerade och ovaccinerade finns det ingen skillnad längre. Det är ungefär lika egen risk som vaccinerad och ovaccinerad att smittas med covid-19, sa Sara Byfors under pressträffen.

Däremot förklarar Byfors att risken att behöva söka intensivvård är ungefär 10 gånger högre som ovaccinerad än vaccinerad, samt att det fortfarande råder en hög smittspridning.

– Det vi vet är att vaccinet fortsätter att skydda väldigt väl mot både allvarlig sjukdom och också död i Covid-19, berättade Byfors.

Statistiken från FHM är tydlig, ovaccinerade är överrepresenterade på IVA. Statistik FHM.

På grund av den höga smittspridning i samhället meddelande socialminister Lena Hallengren i onsdags att restriktionerna, som infördes 12 januari, förlängs med 14 dagar fram till 9 februari.

Om läget har stabiliserats och om toppen bedöms vara nådd samt att vaccinationerna flyter på, kan merparten av restriktionerna avvecklas från den 9 februari. Det meddelade FHM under pressträffen den 26 januari.

– Vi bedömer att merparten av åtgärderna kan upphöra den 9 februari. En del åtgärder kommer dock kvarstå ett tag efter det, inte minst åtgärder för att skydda de äldsta och sköraste, meddelade Karin Tegmark Wisell.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 28 januari 2022 00:00

Södertäljebon skrapade fram 100 000 på Triss

Gun

Södertäljebor Gunilla
Foto: Svenska Spel

Gunilla från Södertälje skrapade fram 100 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu ser hon fram emot att bjuda familjen på drömresan.

Under söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon blev Gunilla från Södertälje 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss.

Det lyckosamma ögonblicket kom när hon och hennes sambo Jaime deltog i programmet och skrapade fram storvinsten. Vinstpengarna har de bestämt ska användas till en välbehövlig familjesemester i Marbella.

– Jag ska ta med min syster och sambo på en resa till Marbella. Där kommer vi sola, bada, shoppa och leva livet, berättar Gunilla.

(Annonslänk)

Gunillas tur började en vanlig dag i november när hon på väg hem från jobbet köpte den vinnande Trisslotten på Pressbyrån vid Södra Station i Södertälje.

– Jag satt på pendeltåget på väg hem när jag skrapade Trisslotten. När jag såg tre tv-symboler ville jag bara ställa mig upp och skrika ut i glädje men jag fick hålla tillbaka, berättar Gunilla skrattandes.

Daniel Arnkvist, kommunikatör för Svenska Spel Tur, var på plats under sändningen för att gratulera det glada paret till vinsten. Gunillas och Jaimes framgångsrika tv-skrap blev inte bara en ekonomisk vinst utan även biljetten till en oförglömlig familjeresa.

– Det blev ett otroligt härligt avslut på helgen. Gunilla är den andra personen från Södertälje som skrapat Triss i tv 2024, stort grattis, säger Daniel Arnkvist.

Gunilla skrapade fram 100 000 kronor i söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon.
Foto: Svenska Spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors