Företag i fokus:

Stor polisinsats mot gymanläggningar i Södertälje – ”Förbjudet med doping”

2022_01_gym-scaled

Att det förkommer personer som dopar sig med bland annat anabola steroider i gymanläggningar är inte ovanligt.

Fredag den 21 januari visade polisen sin närvaro genom att utföra en stor insats mot åtta gymanläggningar i Södertälje.

Nyligen genomförde områdespolisen i Södertäljepolisen en insats mot dopningsmedel runtom i Södertälje. Åtta träningsanläggningar i Södertälje fick besök av polisen.

Att dopa sig är förbjudet enligt svensk lag och kan leda till fängelse i högst två år. I en ny insats markerar polisen att gymanläggningar inte ska få vara en frizon för kriminella aktiviteter. I gym ska folk kunna träna i fred utan att de ska behöva umgås med individer som använder olagliga prestationshöjande preparat.

”Förutom att det är förbjudet enlig lag så är det en ingång till kriminalitet.”, skriver polisen i pressmeddelande.

Samma dag utförde polisen även insatser mot flera gym i Göteborg där flera rapporterades för brott mot dopinglagen. Christian som är polisassistent vid lokalpolisområde anser att insatserna är viktiga såväl ur ett brottsförebyggande som trygghetsskapande perspektiv.

– Dopingpreparat utgör en stor inkomstkälla för kriminella nätverk. En annan farhåga är att unga som rör sig på gymen påverkas negativt när de omges av människor som använder doping och narkotika, säger Christian, polisassistent vid lokalpolisområde Storgöteborg city.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 26 januari 2022 00:00

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 11:14

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors