🕝 1 minuter
Skolans fritidshem stänger - "Hög personal frånvaro"
Publicerad 26 januari 2022 01:00
Uppdaterad 26 januari 2022 01:00

Bild/Foto: Södertälje kommun.

Skenade smittspridning och stor personalbrist drabbar flera skolor och fritids runt om i landet. Nyligen in formerades att Tallbackens förskola i Nykvarn tvingades att stänga verksamheten på grund av personalbrist.

Nu informerar även Pershagensskolan att fritidshemmet stänger på grund av personalbrist, men att morgonfritids hålls öppet som vanligt tillsvidare. Det framgår i ett pressmeddelande från biträdande rektorn Kerstin Lindström till vårdnadshavarna. 

Vi kommer på grund av hög personal frånvaro att stänga vara fritidshemsavdelningar och klubben från tisdag den 25/1 till och med fredag 28/1.”, skriver biträdande rektorn Kerstin Lindström i meddelandet.

Vidare informeras att vårdnadshavare som har samhällsviktiga yrken har rätt till barnomsorg och att fritidshemmet har öppet endast för dessa elever.

Yrken som räknas som samhällsnyttiga är exempelvis om man arbetar inom kollektivtrafiken, räddningstjänsten, polis, livsmedelsförsörjning samt hälsa, vård och omsorg.

De som har samhällsnyttiga yrken och som har behov av barnomsorg behöver skyndsamt kontakta mig så att vi kan planera var verksamhet.”, avslutar biträdande rektorn i meddelandet till vårdnadshavarna.

Fritidshemmet planerar att ha öppna som vanligt igen, måndag den 31 januari, nästa vecka.

Dela artikeln