Företag i fokus:

Annons

Charlie Petersson från Södertälje i nytt samarbete med SVT och HOSS Agency

2022_01_CharlieP-scaled

Skådespelaren Charlie Petterson. Foto: Alex Ataseven.

Skådespelaren från Södertälje Charlie Pettersons namn ekar i korridorerna i Sveriges mediahus.

Han har nyligen skrivit under ett samarbete med SVT, om att exklusivt sända hans resa genom Europa, och med Sveriges mest inflytelserika pr-konsulter, HOSS AGENCY.

Söndag nästa vecka, den 30 januari, släpps nämligen hans egna dokumentär, ”Street Tunes”, på SVT Play. Dokumentären handlar om en färgstark livsstil med spännande möten, galna situationer och fantastisk musik genom Europa.

Sverige får följa med när Charlie Petersson reser genom Europa i 26 dagar och försörjer sig enbart som gatumusikant. I dokumentären ska Charlie även ta reda på om just detta är möjligt, samtidigt som han får chansen att leva ut drömmen om att resa iväg och leva på musiken.

En dokumentär som han helt och hållet klippt och filmat själv.

– Jag skapade hela Street Tunes på egen hand. Gjorde själva äventyret, filmade själv och klippte själv. Sedan plockade jag in ljudmixare och kolorist för att höja kvaliteten i ljud och bild. Street Tunes är otroligt nog filmad med en iphone 8, säger Charlie Petterson till Telgenytt.

Efter många svängar landade dokumentären hos en inköpare på SVT som blev helt betuttad i den och ville köpa de svenska rättigheterna.

– Jag kunde knappt tro det själv, men SVT såg den enorma underhållningsfaktorn och inspirerande berättelsen som någonting väldigt unikt och köpte genast in den. Hoss Agency blev involverade när dem, liksom Ligistfilm och SVT, sett den enorma potentialen i programkonceptet baserat på den här dokumentären, säger Carlie Petterson.

Resan startar i Stockholm och fortsätter sedan till Malmö, Köpenhamn, Amsterdam, Berlin, Prag och till sist Milano.

Alla kostnader under resan täcktes med fickpengar som han tjänat från gatan. När han sätter sig på tåget från Stockholm mot Malmö han endast 32 Euro. Hur det går därifrån från ni veta den 30 januari på SVT Play.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 23 januari 2022 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)