Charlie Petersson från Södertälje i nytt samarbete med SVT och HOSS Agency

2022_01_CharlieP-scaled

Skådespelaren Charlie Petterson. Foto: Alex Ataseven.

Skådespelaren från Södertälje Charlie Pettersons namn ekar i korridorerna i Sveriges mediahus.

Han har nyligen skrivit under ett samarbete med SVT, om att exklusivt sända hans resa genom Europa, och med Sveriges mest inflytelserika pr-konsulter, HOSS AGENCY.

Söndag nästa vecka, den 30 januari, släpps nämligen hans egna dokumentär, ”Street Tunes”, på SVT Play. Dokumentären handlar om en färgstark livsstil med spännande möten, galna situationer och fantastisk musik genom Europa.

Sverige får följa med när Charlie Petersson reser genom Europa i 26 dagar och försörjer sig enbart som gatumusikant. I dokumentären ska Charlie även ta reda på om just detta är möjligt, samtidigt som han får chansen att leva ut drömmen om att resa iväg och leva på musiken.

En dokumentär som han helt och hållet klippt och filmat själv.

– Jag skapade hela Street Tunes på egen hand. Gjorde själva äventyret, filmade själv och klippte själv. Sedan plockade jag in ljudmixare och kolorist för att höja kvaliteten i ljud och bild. Street Tunes är otroligt nog filmad med en iphone 8, säger Charlie Petterson till Telgenytt.

Efter många svängar landade dokumentären hos en inköpare på SVT som blev helt betuttad i den och ville köpa de svenska rättigheterna.

– Jag kunde knappt tro det själv, men SVT såg den enorma underhållningsfaktorn och inspirerande berättelsen som någonting väldigt unikt och köpte genast in den. Hoss Agency blev involverade när dem, liksom Ligistfilm och SVT, sett den enorma potentialen i programkonceptet baserat på den här dokumentären, säger Carlie Petterson.

Resan startar i Stockholm och fortsätter sedan till Malmö, Köpenhamn, Amsterdam, Berlin, Prag och till sist Milano.

Alla kostnader under resan täcktes med fickpengar som han tjänat från gatan. När han sätter sig på tåget från Stockholm mot Malmö han endast 32 Euro. Hur det går därifrån från ni veta den 30 januari på SVT Play.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 23 januari 2022 00:00

SENASTE NYTT: Peab får uppdraget att bygga klart Slussen

D39C2720-1BC3-4504-BB07-867353B28D8C

Foto: Bild/Illustration: Sweco / Alex Ataseven.

I augusti väntas arbetet med Slussen i Södertälje, Nordens största handelssluss, ta fart på allvar.

Trafikverket har nu gett Peab uppdraget att bygga klart slussen. Ett kontrakt som uppgår till 1,5 miljarder kronor och väntas påbörja i augusti 2022.


– För oss som samhällsbyggare är det spännande att få bygga om och förbättra slussen i Södertälje, säger Carl Johan Söderberg, regionchef på Peab.

2016 påbörjades arbetet med kanalen och var planerad att stå klart 2019, men istället stod projektet stilla fram till 2022.

Bild/Illustration: Sweco.

Nu har Trafikverket gett Peab uppdraget att bygga om hela slussen. Slussen kommer att göras längre och bredare samt få nya slussportarna och en helt ny öppningsbar slussbro.

– Att bygga nya slussar samtidigt som de gamla är i drift är komplicerat och kräver hänsyn till både de gamla och de nya rörliga konstruktionerna samt de många olika teknikslagen. Arbetet kräver god planering. Det här är verkligen ett projekt där vi kommer att kunna dra nytta av alla våra olika kompetenser inom Peab, regionchefen.

I avtalet mellan Trafikverket och Peab ingår även bygget av nya driftlokaler för slussverksamheten och anläggning av nya gator vid sidan av kanalen.

Uppdraget väntas starta i augusti 2022 och under andra kvartalet i år orderanmäls projektet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 juni 2022 14:14
Senast uppdaterad: 29 juni 2022 14:17

Lösningen efter kaoset på Mälarbron – ”Såga av klaffarna”

A3EB89C8-9FFA-4863-934E-D0816470A2FF

Foto: Alex Ataseven.

I söndags uppstod stor trafikstörningar när Mälarbron på nytt fastande i värmen.

Nu meddelar Södertälje kommun att brons klaffar ska sågas av för att undvika att likande problem uppstår.

– Vi vill automatisera nedkylningen med Mälarvatten men också såga ner brons klaffar så de inte sväller i värmen, säger Cecilia Eriksson, tf. gruppledare på gata och trafik i Södertälje kommun till P4 Sveriges Radio.

Med redan förra sommaren meddelade kommunen att den 50 år gamla Mälarbron, som inte är anpassad för den extrema värmen, skulle få en lösning. 

Delarna som ska kyla ner och förhindra kaoset på bron levererades till Södertälje kommun redan sommarn 2021.

Men ett år senare kvarstår alltså problemet och till Sverige Radio berättar kommunen att system inte kommer att bli klart i år.

– Vi fick hem pumparna i slutet av juli och behövde göra några mindre justeringar av det vi hade förberett på bron, berättade Jennifer Jonsson gatuingenjör på Södertälje kommun till Telgenytt förra året. 

Istället fortsätter man manuellt spola och kyla ner bron och istället sågs av klaffarna som sväller upp i värmen.

– Vi har som förhoppning att automatisera det systemet så att man rent fysisk behöver stå och spola. Det systemet kommer inte bli klart i år.

Läs även: Trafikkaoset på Mälarbron – ”Samma visa varje sommar”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 juni 2022 10:26
Senast uppdaterad: 29 juni 2022 10:33

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors