🕝 1 minuter
Södertäljebo dömd för vapenbrott - Anmäler Tullverket för övervåld
Publicerad 21 januari 2022 01:00
Uppdaterad 21 januari 2022 01:00

Foto: Tullverket.

En 55-årig man från Södertälje, som tidigare jobbat med vapentillverkning, JO-anmäler Tullverket för övervåld i samband med en husrannsakan.

Han dömdes 2019 till villkorlig dom för olovlig införsel och vapenbrott. Detta efter att ha infört en gaspistol från utlandet samt haft en omgjord luftpistol utan tillstånd.

Jag tänker att denna JO-anmälan är intressant eftersom den visar att det inte enbart är kriminella som kan göra en felaktig beställning på internet där reglerna är otydliga.”, skriver han i anmälan till Justitieombudsmannen.

Södertäljebon som är en extremt teknikintresserad person arbetar med utveckling av både mekanik och elektronik samt är väl utbildad inom området. Gaspistolen införskaffades via internet från EU för att ha med sig i skogen, där han bodde, som ett slags skydd mot vildsvin.

När mannen en dag, tillsammans med sin fru, kommer fram till sitt fritidshus upptäcks fem män från tullen ha brutit sig in i huset.

Tullpersonalen frihetsberövar honom på plats och tvingar med frun till deras andra boende där ytterligare en husrannsakan genomfördes, enligt anmälan till Justitieombudsmannen.

Nu framkommer det att Södertäljebon JO-anmäler Tullverket för övervåld i samband med husrannsakan.

Det hela har från början till slut varit extremt kränkande. Speciellt med tanke på att Tullverket tog media i beslag i form av digitala foton mm som innehöll väldigt känsliga privata saker.”, skriver han i JO-anmälan.

Dela artikeln