Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljesonen Eli Elias tar hem Guldet

2022_01_7292C342-4044-45CC-B16E-EDFCA2410584

Foto: Privat.

För ett halvår sedan, i juli 2021, var han med om en allvarlig olycka på sin arbetsplats som kunde kostat honom livet. Under ett arbetspass på Scania halkade han till och fastande hängande med armen i en grov bult och fördes akut till sjukhuset.

Tack vare sin starka vilja lyckades han dra sig loss och undvika att förblöda till döds. Men på grund av olyckan kändes karriären som ett avslutat kapitel.

– Det jag trodde om karriären var att nu är det verkligen kört och att jag hamnar i en ganska mörk plats. Mycket känslor och tankar som påverkade en. Träffar fortfarande en psykolog som hjälper mig att bearbeta mina känslor, berättar Eli Elias för till Telgenytt.

Sex månader och 18 stygn senare olyckan kröntes Eli Elias, 32, till Sverige mästare i submission wrestling i Eskilstuna.

Den fysiska styrkan är påtaglig. Han har tränat kampsport sedan barnsben och började med brasiliansk Jiu Jitsu vid 12-års åldern och har ett MMA rekord på 27 vinster och noll förluster i semi PRO ligan.

Den 8 januari befann han sig i Eskilstunas sportarena för visa vilken mästare han är. När tävlingen var över stod Eli Elias som guldmedaljör och kunde bocka av sitt tredje SM-guld i NOGI. Utöver det har han över fyra silver i svenska mästerskapen.

– Mitt mål är att fortsätta tävla och jag vill verkligen inspirerar andra att göra det man älskar, säger Eli Elias till Telgenytt.

Har du planer på att tävla internationellt ?

– Absolut, klart att man vill representera Sverige internationellt. För tillfället, med tanke på alla restriktioner och hinder, blir det lite svårt för förbunden och ligorna att kunna samordna det. Jag hoppas att vi kan återgå till det normala så snabbt som möjligt, säger MMA-mästaren.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 januari 2022 00:00

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors