Södertäljesonen Eli Elias tar hem Guldet

2022_01_7292C342-4044-45CC-B16E-EDFCA2410584

Foto: Privat.

För ett halvår sedan, i juli 2021, var han med om en allvarlig olycka på sin arbetsplats som kunde kostat honom livet. Under ett arbetspass på Scania halkade han till och fastande hängande med armen i en grov bult och fördes akut till sjukhuset.

Tack vare sin starka vilja lyckades han dra sig loss och undvika att förblöda till döds. Men på grund av olyckan kändes karriären som ett avslutat kapitel.

– Det jag trodde om karriären var att nu är det verkligen kört och att jag hamnar i en ganska mörk plats. Mycket känslor och tankar som påverkade en. Träffar fortfarande en psykolog som hjälper mig att bearbeta mina känslor, berättar Eli Elias för till Telgenytt.

Sex månader och 18 stygn senare olyckan kröntes Eli Elias, 32, till Sverige mästare i submission wrestling i Eskilstuna.

Den fysiska styrkan är påtaglig. Han har tränat kampsport sedan barnsben och började med brasiliansk Jiu Jitsu vid 12-års åldern och har ett MMA rekord på 27 vinster och noll förluster i semi PRO ligan.

Den 8 januari befann han sig i Eskilstunas sportarena för visa vilken mästare han är. När tävlingen var över stod Eli Elias som guldmedaljör och kunde bocka av sitt tredje SM-guld i NOGI. Utöver det har han över fyra silver i svenska mästerskapen.

– Mitt mål är att fortsätta tävla och jag vill verkligen inspirerar andra att göra det man älskar, säger Eli Elias till Telgenytt.

Har du planer på att tävla internationellt ?

– Absolut, klart att man vill representera Sverige internationellt. För tillfället, med tanke på alla restriktioner och hinder, blir det lite svårt för förbunden och ligorna att kunna samordna det. Jag hoppas att vi kan återgå till det normala så snabbt som möjligt, säger MMA-mästaren.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 januari 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors