Företag i fokus:

Södertäljesonen Eli Elias tar hem Guldet

2022_01_7292C342-4044-45CC-B16E-EDFCA2410584

Foto: Privat.

För ett halvår sedan, i juli 2021, var han med om en allvarlig olycka på sin arbetsplats som kunde kostat honom livet. Under ett arbetspass på Scania halkade han till och fastande hängande med armen i en grov bult och fördes akut till sjukhuset.

Tack vare sin starka vilja lyckades han dra sig loss och undvika att förblöda till döds. Men på grund av olyckan kändes karriären som ett avslutat kapitel.

– Det jag trodde om karriären var att nu är det verkligen kört och att jag hamnar i en ganska mörk plats. Mycket känslor och tankar som påverkade en. Träffar fortfarande en psykolog som hjälper mig att bearbeta mina känslor, berättar Eli Elias för till Telgenytt.

Sex månader och 18 stygn senare olyckan kröntes Eli Elias, 32, till Sverige mästare i submission wrestling i Eskilstuna.

Den fysiska styrkan är påtaglig. Han har tränat kampsport sedan barnsben och började med brasiliansk Jiu Jitsu vid 12-års åldern och har ett MMA rekord på 27 vinster och noll förluster i semi PRO ligan.

Den 8 januari befann han sig i Eskilstunas sportarena för visa vilken mästare han är. När tävlingen var över stod Eli Elias som guldmedaljör och kunde bocka av sitt tredje SM-guld i NOGI. Utöver det har han över fyra silver i svenska mästerskapen.

– Mitt mål är att fortsätta tävla och jag vill verkligen inspirerar andra att göra det man älskar, säger Eli Elias till Telgenytt.

Har du planer på att tävla internationellt ?

– Absolut, klart att man vill representera Sverige internationellt. För tillfället, med tanke på alla restriktioner och hinder, blir det lite svårt för förbunden och ligorna att kunna samordna det. Jag hoppas att vi kan återgå till det normala så snabbt som möjligt, säger MMA-mästaren.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 januari 2022 00:00

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Ärkebiskopen fördömer knivattacken mot biskopen

BEE7A7C1-FDCA-4D67-A8A0-1AD1BD2218A9

Biskopen Mar Mari Emanuel och Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

En dramatisk knivattack inträffade under en mässa i en kyrka i förorten Wakeley i Sydney, där flera personer, däribland den välkända biskopen Mar Mari Emanuel, skadades. Händelsen, som fångades i en direktsändning, fördöms nu av den Södertäljebaserade ärkebiskopen Benyamin Atas.

– Våldet är oacceptabelt mot vårt folk, säger ärkebiskopen, ledare för det patriarkaliska ställföreträdarskapet för den syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige, till Telgenytt.

Det fredliga firandet av mässan i Wakeley under måndagen förvandlades till en skräckfylld scenario när en knivbeväpnad man attackerade flera närvarande mitt under pågående gudstjänst. Attacken, som utfördes under en livesändning, utfördes av en man klädd i svart och med munskydd. Han gick fram till altaret och högg upprepade gånger mot biskop Mar Emanuel.

Den världskände Biskopen Mar Mari Emanuel vårdas just nu på sjukhus i Sydney.

Videoklipp från händelsen visar hur kyrkobesökarna utbrast i skrik och panik, medan några flera personer försökte ingripa för att stoppa angriparen. Den misstänkte gärningsmannen greps i samband med dådet.

Flera drabbade rapporteras ha skadats när de gick till biskopens undsättning, men ska inte ha fått livshotande skador. Biskop Mar Emanuel, som först attackerades, fick uppemot åtta knivhugg.

– Vi fördömer det som har hänt en religiös och fin person. Våldet är oacceptabelt mot vårt folk. Som ärkebiskop och kyrka fördömer vi det hänsynslösa våldet. Vi tackar Gud för att det inte slutade illa, säger ärkebiskop Benjamin Atas, som tillägger att han inte vill spekulera mer om händelsen.

Rapporter indikerar att gärningsmannen inte lyckades fälla ut kniven helt, vilket ledde till att biskopens skador blev lindriga. Han vårdas för närvarande på sjukhus.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 16:09
Senast uppdaterad: 15 april 2024 16:50

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors