Företag i fokus:

Riksdagsledamot vill tvångsvaccinera barn – JO-anmäls av sju personer

2022_01_271827964_867570013914058_2609039441603303705_n

Bild/Foto: Pixabay / Regeringen.

Riksdagsledamot Erik Ottoson (M) har lagt in en ny motion i Riksdagen om ”Obligatorisk vaccinering av barn”. Förslaget har väckt starka reaktioner och nu väljer sju personer att anmäla Ottoson till Justitieombudsmannen

Förslaget har tagits upp vid tidigare tillfällen i Riksdagen men fått avslag. I oktober 2021 lämnade moderaten Erik Ottoson en ny motion i ett nytt försök om att få igenom förslaget.

Han riktar blickarna mot länder såsom Tyskland, Frankrike och Italien där det allmänna vaccinationsprogrammet anses vara avgörande för folkhälsan och den enskildes hälsa. Vidare anser han att Sverige är ett land som har legat i framkant, men att delar av detta hotas av bland annat ”organiserad desinformation”.

”Regeringen bör därför inleda ett arbete för att inför riksdagen presentera lagstiftning i syfte att göra det allmänna vaccinationsprogrammet för barn obligatoriskt. Regeringen bör även se över vilka sanktioner som bör införas mot föräldrar som vägrar låta sina barn vaccineras.”, skriver riksdagsledamoten Erik Ottoson i motionen.

Flera anmälare har reagerat kraftigt mot förslaget som anser att förslaget innebär ett övergrepp både på föräldrar och barn samt bryter mot barnkonventionen.

Det här är det ett mänskligt experiment med människor som försökskaniner. Jag protesterar högljutt att vi ska använda våra barn i det här dessutom med tvång!” skriver en person i sin anmälan till JO.

Varken regeringen eller riksdagen står under JO:s tillsyn. Det betyder alltså att anmälningarna inte kommer att utredas av Justitieombudsmannen (JO).

Om motionen får gehör i riksdagen återstår att se.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 16 januari 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors