Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Företag erbjuder skötsel och gravtvätt – Kyrkan: ”Kommer inte från oss”

Tveka kyrkan. Bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Creative Commons.

Ett företag ska, enligt Svenska Kyrkan i Södertälje, ha skickat ut utskick till flera Södertäljebor om att erbjuda skötsel och tvättning av gravstenar.

Nu varnar kyrkan allmänheten, i ett inlägg på Facebook under måndagen, att erbjudande kommer från en privat aktör och inte kyrkan själv.

”Just nu cirkulerar det utskick med erbjudande om skötsel och tvättning av gravstenar. Detta utskick kommer inte från oss. Våra utskick kommer göras under februari månad och har Svenska kyrkans logga.”, skriver Svenska kyrkan i inlägget.”

Det är helt lagligt för företag att marknadsföra sina tjänster, men efter att flera hört av sig till väljer kyrkan att informera allmänheten så gott de kan.

– Vi har fått ett 30-tal samtal de senaste dagarna, av personer som är oroliga och undrar vad det här är för företag. Så vi försöker informera så gott vi kan om att det här inte kommer från oss, säger Henrik Lindkvist kyrkogårdschef i Södertälje till lt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 13 januari 2022 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)