Företag i fokus:

Södertälje citys ”Ljuspromenad” gör succé – ”Uppskattad av många”

2022_01_88A4C5B5-4F20-4860-9502-248862A1B093

Foto: Alex Ataseven

Från ångbåten Ejdern mot inre Maren, vidare mot stora torget, upp mot Nygatan och promenera sedan raksträckan ner mod Södertälje Central.

Njut av centrumföreningen Södertälje Citys härliga ljuspromenad. Ta med familjen eller kanske din käraste på en mysig promenad genom staden.

Det är inte många som missat den otroligt fina fasadbelysningen på flera olika platser runt om i centrala Södertälje. Det har vi centrumföreningen Södertälje City att tacka för.

Varje år satsar Södertälje City, tillsammans med flera fastighetsägare och kommunen, hårt för att göra staden trygg och attraktiv för Södertäljeborna under mörkare tider.

Detta genom projektet ”Ljuspromenaden”, som uppskattas oerhört mycket av stadens invånare och går ut på belysa Södertälje på flera olika centrala platser.

Platser som centrumföreningen Södertälje City satsat för att sätta extra färg på i år är vid Rådhuset, Lunagallerian, Tom Tits, Badhotellet, konstverk på Stora Torget, videoprojektion på Åhlenshuset och Stig Parbons park.

– Allt detta knyter vi ihop till en ”Ljuspromenad” där vi har skyltar på stan och har tagit fram en karta så att man kan upptäcka sin stad och promenera, säger centrumchefen Aljoša Lagumdzija till Telgenytt.

Ett projekt som inte hade varit möjlig utan ett samarbete med Tom Tits, Telge Fastigheter och Telge Bostäder. Med projektet vill Södertälje Citys bland annat göra kärnan mer attraktiv, färgglad, trygg och samtidigt få folk att röra på.

– Vi vill även lyfta hälsoperspektivet att vi uppmanar folk att röra sig för bättre hälsa. Promenaden har blivit uppskattad av många har vi fått höra och därför satsade vi även i år på den, säger Aljoša

Ljussättning av flera olika platser och byggnader i centrala Södertälje finns på plats till mitten av januari.

Här hittar du kartan till ”Ljuspromenaden

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 januari 2022 00:00

Strejk hotar skolkök – Föräldrar uppmanas förbereda matsäck

Barn-skola-1-mat-Pexels-1

Foto: Pexels

På grund av låsta löne- och arbetsvillkorsförhandlingar riskerar flera arbetsplatser i Södertälje, inklusive skolkök, att drabbas av strejk från och med imorgon. Kommunen uppmanar nu vårdnadshavare att förbereda matsäckar till sina barn.

I ljuset av ett strejkvarsel som omfattar flera yrkesgrupper inom utbildningskontorets köksenheter, har Södertälje kommun gått ut med en uppmaning till föräldrar att lämna lunch-matsäckar till sina barn.

Bland de drabbade enheterna återfinns Förskolan Bofinken, Ljungbacken, Mölnboskogen, Viksberg, samt Igelsta grundskola, Mölnboskolan och Vikbergskolan. Denna åtgärd är nödvändig då strejken, som är planerad att börja den 18 april klockan 07:00, kommer att påverka vanlig matdistribution.

(Annonslänk)

Förhandlingar mellan Sveriges kommuner och regioner (SKR), Sobona och fackförbundet Kommunal har inte resulterat i ett nytt kollektivavtal, vilket har lett till varsel om strejk. Om strejken blir av kommer Södertälje kommun att erbjuda enklare matalternativ, som frukt, blåbärssoppa och smörgåsklämmor, men det råder osäkerhet om strejkens längd och fortsatta påverkan.

Kommunen har informerat vårdnadshavarna om att alla barn behöver medföra en egen lunch-matsäck på torsdag och fredag. Vattenflaskor, bestick eller engångsbestick bör också inkluderas. Ytterligare information kommer att ges beroende på hur situationen utvecklas och om strejken fortsätter in i nästa vecka.

Läs även: – Strejkhot över Södertälje – Konflikt med arbetsgivarna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 11:32
Senast uppdaterad: 17 april 2024 11:39

Företaget korad till Årets Cityföretag vid Södertäljegalan

City

Foto: Södertälje City

Under tisdagskvällen hyllades det lokala näringslivet vid Södertäljegalan, där ICA Kringlan korades till Årets Cityföretag 2023. Denna utmärkelse betonar vikten av framstående lokala företag.

Södertäljegalan, som ägde rum under tisdagen, är en årlig tillställning som syftar till att stärka det lokala företagsklimatet och lyfta fram företag och personer som bidrar positivt till Södertäljes samhälle. Galan arrangerades gemensamt av Södertälje Kommuns Näringslivsavdelning och Företagarna Södertälje-Nykvarn.

Under evenemanget, som är en del av Södertälje Företagardag, tilldelades ICA Kringlan utmärkelsen Årets Cityföretag. Butiken, belägen i shoppingområdet Kringlan, vann priset i konkurrens med andra framstående lokala verksamheter, inklusive klädbutiken Johnells och Caesars American & Italian Kitchen, en populär restaurang vid Stora Torget.

Utmärkelsen är en erkänsla av ICA Kringlans betydande insatser och dess roll i att förbättra handelsmiljön i stadskärnan. Denna framgångsrika kväll fortsätter att stärka Södertäljes rykte som en stad som värdesätter och stödjer sitt lokala näringsliv.

Juryns motivering:
Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare.

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 09:47
Senast uppdaterad: 17 april 2024 09:47

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors