Företag i fokus:

Annons

Sodertalje_kommun_naringslivs

Södertälje citys ”Ljuspromenad” gör succé – ”Uppskattad av många”

2022_01_88A4C5B5-4F20-4860-9502-248862A1B093

Foto: Alex Ataseven

Från ångbåten Ejdern mot inre Maren, vidare mot stora torget, upp mot Nygatan och promenera sedan raksträckan ner mod Södertälje Central.

Njut av centrumföreningen Södertälje Citys härliga ljuspromenad. Ta med familjen eller kanske din käraste på en mysig promenad genom staden.

Det är inte många som missat den otroligt fina fasadbelysningen på flera olika platser runt om i centrala Södertälje. Det har vi centrumföreningen Södertälje City att tacka för.

Varje år satsar Södertälje City, tillsammans med flera fastighetsägare och kommunen, hårt för att göra staden trygg och attraktiv för Södertäljeborna under mörkare tider.

Detta genom projektet ”Ljuspromenaden”, som uppskattas oerhört mycket av stadens invånare och går ut på belysa Södertälje på flera olika centrala platser.

Platser som centrumföreningen Södertälje City satsat för att sätta extra färg på i år är vid Rådhuset, Lunagallerian, Tom Tits, Badhotellet, konstverk på Stora Torget, videoprojektion på Åhlenshuset och Stig Parbons park.

– Allt detta knyter vi ihop till en ”Ljuspromenad” där vi har skyltar på stan och har tagit fram en karta så att man kan upptäcka sin stad och promenera, säger centrumchefen Aljoša Lagumdzija till Telgenytt.

Ett projekt som inte hade varit möjlig utan ett samarbete med Tom Tits, Telge Fastigheter och Telge Bostäder. Med projektet vill Södertälje Citys bland annat göra kärnan mer attraktiv, färgglad, trygg och samtidigt få folk att röra på.

– Vi vill även lyfta hälsoperspektivet att vi uppmanar folk att röra sig för bättre hälsa. Promenaden har blivit uppskattad av många har vi fått höra och därför satsade vi även i år på den, säger Aljoša

Ljussättning av flera olika platser och byggnader i centrala Södertälje finns på plats till mitten av januari.

Här hittar du kartan till ”Ljuspromenaden

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 7 januari 2022 00:00

Larm om brand i Fornhöjden – ”Något som smällt där”

2022_05_Brandkar

Arkivbild

Vid 19:30-tiden på söndagskvällen larmades räddningstjänsten och polisen till Fornhöjden med anledning av en brand i ett trapphus.

Flera enheter ryckte ut till Fornhöjdsvägen där händelsen inträffade för att kontrollera det inkomna larmet.

Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm rörde det sig om brand i ett flerfamiljshus, men när räddningstjänsten ankom visade det sig att något hade smällt av i trapphuset.

– Vi larmades vid 19-tiden om en brand, men i själva verket var det en explosion, det ska vara något som smällt där, säger räddningstjänsten till Telgenytt.

Platsen kunde snabbt kontrolleras och kort därefter kunde polisen konstatera att det rörde sig om att någon smällt fyrverkerier på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kom ingen person till skadad, även byggnaden klarade sig utan större skador i samband med kvällen incident.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 19:46
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 19:46

Stort polispådrag i Södertälje – ”Kan inte fortsätta såhär”

28E11822-2C2F-4315-B991-CF9F7E439B10

Foto: Alex Atasven.


Just nu pågår stora polisinsatser i Södertälje på flera platser.

Enligt uppgifter till Telgneytt kontrolleras flera fordon bland annat i Saltskog där polisen befinner sig på flera platser.

På grund av de senaste dödsskjutningarna och det det eskalerade våldet har Södertälje få nationell förstärkning. Det innebär förstärkning med utrednings- och polisiära resurser från hela Stockholmsregionen och NOA, polisens nationella operativa avdelning.

I samband med gårdagens dödskjutning där en 40-åring man sköts till döds berättade polisens presstalesperson om ökade insatser.

– Vi ska få ett stopp på det här nu, det kan inte fortsätta såhär. Vi lägger ner ett väldigt stort jobb på att återskapa tryggheten i Södertälje och i Ronna, berättade polisens presstalesperson Carina Skagerling till Telgenytt 

Enligt uppgifter till Telgnytt sker en stor polisiär insats bland annat i Saltskog där en ung man utsattes för mordförsök. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 oktober 2022 18:06
Senast uppdaterad: 2 oktober 2022 18:06

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors