Företag i fokus:

Lärare och elever på Soldalaskolan vann Trygg-Hansas pris mot psykisk ohälsa

2022_01_Utanfor-Avicii-Arena-scaled

Eleverna från Soldalaskolan utanför Avicii Arena. Foto: Privat.

Trygg-Hansa lanserade nyligen För alla unga – en utbildning i psykisk hälsa, som vänder sig till alla Sveriges högstadieelever.

Utbildningen är den första i sitt slag och ger unga konkreta verktyg att påverka sitt eget mående, ett viktigt steg i kampen för att öka den psykiska hälsan bland landets tonåringar.

I slutet på november deltog lärare i årskurs 8 i en tävling, som anordnades av Trygg-hansa och handlade om just ungdomars mentala välmående.

Trygg-Hansa höll en föreläsning på plats på Soldalaskolan där de hade psykisk ohälsa i fokus. Syftet var att öka förutsättningarna för unga att må bra under tonåren, samt hur hjärnan påverkas av alkohol och droger.

Samma kväll deltog elever och lärare i en konsert i Avicii Arena där Nobina anordnade transport till hela klassen till och från arena. Där vann Soldalaskolan, tillsammans med sina elever, en tävling och tilldelades pris som innefattar utbildning och evenemang för att öka kunskap och medvetenhet kring psykisk hälsa för våra ungdomar.

Motiveringen löd:

I årskurs 8 har en känsla av tillhörighet och gemenskap skapats i klasserna. Eleverna hjälper varandra och är omtänksamma, men psykisk ohälsa är fortfarande något som drabbar unga kontinuerligt. Evenmanget som ungarna deltog i var lärorik, vi märkte även att elevernas gemenskap förstärktes genom att vara med på det här evenemanget. Eftersom vi har lagt mycket fokus på ämnet, så skulle det vara en belöning för både lärare och elever om vi skulle vinna priset. Genom att delta i föreläsningar så främjar det elevernas kunskap när det gäller psykisk ohälsa, och även sätta teorin i praktiken. Det är också ett tillfälle där elever får möjlighet att tänka på detta ämne utifrån olika perspektiv, inte bara genom ett skolperspektiv. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 januari 2022 00:00

UPPGIFTER: Tre personer jagas – 50-åring allvarligt skadad

3D6E8E83-6619-45EE-BD35-9CC9C5D3A927

Foto: Shamash Oyal

En man i 50-årsåldern misshandlades och rånadesi Västergård. Enligt ett vittne som Telgenytt talat med rör det sig om tre maskerade gärningspersoner som bar på både kniv och pistollikande föremål.

(Annonslänk)

Strax efter klockan 14 på tisdagen fick polisen flera samtal om en person som skadats allvarligt. En 50-årig man rånades i en blombutik på Erikhällsgatan i Västergård, och enligt vittnesuppgifter till Telgenytt använde gärningsmännen ett tillhygge för att slå mannen blodig innan de flydde från platsen.

Vittnen beskriver hur de tre maskerade personerna, varav en var beväpnad med pistollikande föremål och en med kniv, hastigt lämnade platsen och försvann i riktning mot Soldalskolan på en fyrhjuling.

Stort pådrag i Västergård efter grovt rån
Foto: Shamash Oyal

– Jag reagerade på fyrhjulingen som körde runt i området, och det var tre passagerare. Alla såg ut att vara i åldrarna 16-17 år och var klädda i svart. Jag hörde också en hög smäll, något som lät som skott, men det kan antingen ha varit fyrverkerier eller så kom ljudet från fyrhjulingen, säger ett vittne till Telgenytt.

Bar på misstänkt vapen.

– Jag såg att de bar på en nåntign som såg ut som en pistol och en kniv. Sendan såg jag den skadade mannen, han blödde kaftigt från huvudet när han fördes in i ambulansen, säger vittnet till Telgenytt.

Händelsen orsakade stor oro i området, särskilt bland elever och personal på Soldalskolan som till en början uppmanades att hålla sig inomhus och senare evakuerades. Polisen, som snabbt var på plats, har inlett en stor sökinsats efter gärningsmännen med bland annat polishelikopter och har avspärrat området för teknisk undersökning.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen behandlar händelsen som ett grovt rån och har flera patruller i området för att samla information och söka efter gärningsmännen. Ytterligare uppdateringar väntas allt eftersom utredningen fortskrider.

BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:58
Senast uppdaterad: 23 april 2024 16:02

JUST NU/BILDEXTRA: Stort polispådrag efter rån i Västertgård

IMG_4552

Foto: Shamash Oyal

Ett rån mot en blombutik på Erikhällsgatan i Västertgård har lett till stort polis- och ambulanspådrag. En person har enligt uppgifter till Telgenytt skadats allvarligt.

(Annonslänk)

Polisen fick larm om ett rån på Erikhällsgatan i Västertgård klockan 14:21, vilket ledde till ett omfattande insats av flera polispatruller och ambulanspersonal. Enligt uppgifter till Telgenytt, har en person skadats allvarligt under rånet, men detaljer kring skadeläget är fortfarande oklara.

– Jag kan inte uttala mig just nu då det är en pågående insats. Det är för tidigt att säga något, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Sökinsatsen är i full gång efter misstänkt gärningsperson, men har ännu är ingen misstänkt person gripen i samband med händelsen. En polishelikopter deltar i sökinsatsen.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 april 2024 15:01
Senast uppdaterad: 23 april 2024 16:04

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors