Företag i fokus:

Annons

66 miljoner till 90 kulturaktörer – Gula villan i Järna beviljas verksamhetsstöd

2021_12_Kompani-Giraffs-fA¶restA¤llning-Moln-Foto-JosA©-Figueroa

Foto: José Figueroa.

Kulturnämnden i Region Stockholm fattade nyligen beslutet om att bevilja verksamhetsstöd till 90 kulturaktörer. Ett stöd på 66 135 000 kronor och ett av kulturaktörerna är Gula villan i Järna som beviljas verksamhetsstöd.

Gula villan i Järna, som är en av de 90 aktörer som beviljas stöd för 2022, och har tidigare inte tagit emot Verksamhetsstöd av kulturnämnden tidigare. Nu beviljas Kulturhuset i Järna 400 000 kronor i stöd för 2022.

– Gula Villan i Järna är en viktig lokal nod som kan komma konstnärer i hela regionen till del och Strindbergs intima teater som i egenskap av plantskola och gästspelsscen spelar en viktig roll i länets scenkonstlandskap, säger Ann Larsson, enhetschef för stödgivning på kulturförvaltningen i ett pressmeddelande.

Enligt kulturnämnden är syftet med verksamhetsstödet att föra ett konstnärligt och innehållsmässigt kvalitativt och angeläget utbud med både spets och bredd, samt att bidra till en regional spridning.

”Gula Villan är ett kulturhus i Järna, Södertälje kommun, med en blackbox och lokaler för konstnärlig produktion, möten och kurser med ett särskilt fokus på scenkonst. Föreningens övergripande mål är att fylla huset med aktiviteter och evenemang och under 2022 rymmer verksamheten residens, offentliga föreställningar, galleri och verkstäder för konstnärer, barn och ungdomsprogram samt Gula Villans konstnärliga trädgårdsförening. Gula Villan är en viktig plats för lokalsamhället och regionen och erbjuder dels publik i alla åldrar att ta del av kultur och dels erbjuda möjligheter för konstnärer att verka.”, skriver Kulturnämnden.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 2 januari 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)