Företag i fokus:

Litet barn hade allvarlig hjärtsjukdom – Skickades hem med Alvedon

När en orolig familj lät sitt barn undersökas på närakuten i Södertälje på grund av dålig aptit och grumlig persikofärgad urin kom doktorn med lugnande besked. Rådet till familjen var att ge barnet Alvedon, i själva verket hade barnet en sällsynt hjärtrytmrubbning som sjukhuset missade.

Händelsen Lex-Maria anmäldes och nu bedömer Södertälje sjukhus, som saknar en egen barnklinik, att rutinerna för att bedöma barn på närakuten och akutmottagningen behöver förbättras.

Barnet som skickades hem med rekommendationen att ges Alvedon blev inte bättre. Den oroliga familjen sökte vård på nytt där det visade sig att barnet drabbats av en sällsynt hjärtrytmrubbning.

På ett annat sjukhus konstaterades att barnet hade hjärtsvikt orsakad av en mycket ovanlig rytmrubbning. Där drabbades barnet av ett hjärtstopp i samband med läkemedelsbehandling och till följd av detta orsakades en betydande funktionsnedsättning enligt Lex Maria-anmälan.

Om hjärtstoppet hade kunnat förhindras om barnet hade skickats till barnkliniken på det andra sjukhuset tidigare är enligt Lex Maria-anmälan svårt att bedöma.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 30 december 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors