🕝 1 minuter
Telge Nät bland de bästa i Sverige - "Ett kvitto på att vår strategi håller"
Publicerad 28 december 2021 01:00
Uppdaterad 28 december 2021 01:00


I en ny rapport där 290 leverantörer jämförts sticker Södertäljebolaget ut som en av de främsta.

Att det höga elpriset i landet stiger beror på flera negativa faktorer, men Södertälje fortsätter att ha bland de lägsta elnätsavgifterna i Sverige.

Bland annat påverkar det höga elpriset kostnaderna för nätägare som tvingas höja nätavgiften, det framgår i ett pressmeddelande från Telge.

– Det uppstår alltid förluster vid överföring av el och det höga elpriset gör att dessa förluster blir mer kostsamma att kompensera för, säger Anna-Märta Jander, Marknadschef Telge Nät i pressmeddelandet.

Trots den högre elavgifter har Södertälje fördelen att Telge Nät har bland de lägsta elnätsavgifterna i landet. I den årliga Nils Holgersson-rapporten, där 290 leverantörer jämförts, hamnar Telge Nät på plats 15 där första platsen har lägst avgift.

– Det känns bra att få ett kvitto på att vår strategi håller och ger effekt. Vår tidiga satsning på elnätet har gett oss både förhållandevis låga underhållskostnader och bra elkvalitetsvärden. Vårt omfattande proaktiva arbete med nätet och investeringar i rätt delar skapar en effektiv kostnadsnivå, säger nätstrategen Mikael Norberg.

Enligt Telge är en av faktorerna till framgångsfaktorn, där bolaget kan hålla en bra prisnivå, det lokala ägandet i Södertälje.

– Vi har som lokal aktör stor kunskap om nätet, det är viktigt. Företaget har också god tradition av ekonomisk hållbarhet och kostnadsmedvetenhet, säger Jander. 

Elnätspriset för Telge Näts kunder justeras från och med den 1 januari 2022 skriver Telge i pressmeddelandet.

Dela artikeln