Annons

Advokatbyrån
LexSeven

Katja Melkemichel

Advokat

Katja Melkemichel

Advokat

Södertälje Citys julmarknad är tillbaka – Uppskattas av oerhört många

2021_12_2D8E63E5-1583-46AC-9BA9-7E12882DD6B0

Foto: Södertälje City.

Sedan 1990-talet har julmarknad varit en central del i Södertäljes julfirande som uppskattas av oerhört många Södertäljebor.

2020 satt pandemin stopp för den årliga traditionen, men i år var den uppskattade julmarknaden tillbaka igen, mellan 16 december till 23 december.

Julmarknaden på storgatan är en populär plats för Södertäljebor att vara på. Erna Nilsson, som årligen är på plats med sin verksamhet, uppskattar att Södertälje anordnar julmarknader i staden.

– Förra året var det tråkigt att vi inte fick någon julmarknad på grund av pandemin, men det här året är julmarknaden tillbaka och jag tycker att det är bra, det livar upp Södertälje, säger Erna Nilsson till Telgenytt.

Något som centrumchefen Aljosa Lagumdzija håller med om. Han menar att syftet med julmarknaden är att försöka få ett nytt liv i Södertälje Centrum.

– Vi försöker få ett nytt liv i Södertälje under julen och detta är något som vi försöker att göra med hjälp av julmarknaden, hävdar Lagumdzija. Med julmarknaden vill vi att människor ska kunna uppleva julen på ett bättre sätt och få en fin upplevelse i centrum säger han.

Under julmarknaden uppmuntrades det att bära munskydd, något som Nilsson tycker att fler borde vara bättre på. förbättras under julmarknaden är att uppmuntra folk att ta på sig munskydd, ta hänsyn och hålla avstånd.

 – Jag tycker det är bra att människor bär munskydd för att vi ska ta hand om varandra, men det finns fortfarande en minoritet som inte tar på sig munskydd eller håller avstånd. Dessa människor borde uppmuntras att göra det, säger han. 

Nilsson får medvind av Lagumdzija som tycker att det är extra viktigt med tanke på den ökade smittspridningen i Sverige. Samtidigt betonar han att det endast är rekommendationer och inga restriktioner.

– Jag tycker att det är bra att man håller avstånd mellan varandra och tar på sig munskydd. Vi gör vår bästa, men eftersom att det är rekommendationer från Folkhälsomyndigheten så kan vi inte tvinga människor att ta på sig munskydd, menar Lagumdzija. 

Text / Foto: Suaod Tawkatli.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 26 december 2021 00:00

Missa inte årets stora stjärnfall

AF6A2134-E0A5-4E2F-938E-0B39FFABAF0A

Ikväll har du chansen att se flera vackra stjärnfall.

För bäst chans rekommenderas att ta sig till en mörk plats och rikta blickarna mot skyn.

Varje inträffar Meteorregnet Perseiderna, den korsar jordens omloppsbana, och kan ses bäst idag, den 12 augusti.

Stjärnanfallet, som egentligen är brinnande meteorer, start den 10 augusti och pågår i cirka tre dagar.

För att lyckas se en vacker uppvisning av stjärnfall i himlen så en av förutsättningarna att ha en mörk himmel, en mörk plats utan störande belysning. 

Ju fler stjärnor man kan se på himlen, desto fler fallande meteorer har man möjlighet att se.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2022 18:14
Senast uppdaterad: 12 augusti 2022 18:14

SENASTE NYTT: Paludan-bojkott i Södertälje gav effekt

508744CD-9A2A-4185-977E-74FC786F67E3

Foto: Shamash Oyal.

Under fredag befann sig högerextremisten Rasmus Paludan i Södertälje för att demonstrera mot islam.

Men någon större publikskara samlades inte. En av orsakerna kan vara Paludan-bojkotten som florerade på sociala medier under veckan.

– Min uppfattning är att bojkotten verkligen gav effekt, säger Telgenytts utsände Shamash Oyal, som befann sig på plats i Ronna.

Foto: Shamash Oyal.

– Han står vid vägkanten och är omringad av 20-tal poliser. Jag får känslan av att de som är på platsen just nu är boende i Ronna samt förbipasserade som stannat till av nyfikenhet. Bojkotten gav effekt, säger Shamash Oyal.

Paludan befann sig i Hovsjö vid 14-tiden på fredagen och tre timmar stod han vid Ronna centrum för att demonstrera mot islam.

Demonstrationen gick lugnt till väga och strax efter 19 eskorterades Paludan från platsen.

SENASTE NYTT: Enorm Paludan-bojkott viralt på sociala medier

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 augusti 2022 17:22
Senast uppdaterad: 12 augusti 2022 19:14

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors