Företag i fokus:

Annons

Södertelge Volleybollklubbs damer tar jullov som serieledare

2021_12_80FA26D0-8C0F-40EC-9544-7D127894EDF9

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

De sista matcherna inför juluppehållet har nu spelats i Solnahallen och Södertelge Volleybollklubbs Damlag står hitintills obesegrade i Division 2.

Laget spelade två av höstens bästa matcher i säsongsavslutningen och ligger kvar som etta i serien, inför att serien nu vänder och alla lag ska mötas igen i vår.

Inför höstsäsongens sista två matcher låg SVBKs damer i topp i serien, och man mötte bottenplacerade Solna B på deras hemmaplan samt Uppsala B som ligger i mitten av tabellen.

– Vi spelade två riktigt bra matcher. Även om det var mot lag som ligger i nedre delen av tabellen och vi på pappret borde vinna är det lätt att göra mycket egna misstag i såna matcher. Men den här gången hade ingen av oss en dålig dag, och samspelet fungerade jättebra, säger Lisa Eckervall, en av lagets dedikerade försvarsspelare – så kallad libero.

Första matchen mot Solna vanns enkelt med 3-0 i set och setsiffrorna 25-13, 25-18 och 25-10. Mot Uppsala var det något jämnare, men SVBK var egentligen aldrig hotade.

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

I sista set tappade man lite till en början när Uppsala servade några starka servar, och som mest ledde Uppsala med 12-7. Men därefter plockade Södertälje-tjejerna ikapp och vann även denna match med 3-0 i set (25-16, 25-17, 25-18).

– Vi har börjat hitta fler utvägar i våra anfall och använder både mittenanfall och så kallad ”backspike”, det vill säga anfall från bakre delen av plan mer nu. Det gör att vi kan variera oss mycket och överraska motståndarna. Dessutom har laget riktigt starka servar. Det bådar gott inför vårens matcher, avlutar en av lagets passare Sofia Malo. Nu är det några veckors juluppehåll och därefter möter man Stjärnfall och Spårvägen borta den 15e januari.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 23 december 2021 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)