Stjärnan Nanne Grönvall besöker Södertälje för julsignering

2021_12_Nanne_Gronvall_Upptrader_By_Daniel_Ahs_Karlsson

 Foto: Creative Commons.

Hon har deltagit i Melodifestivalen 10 gånger, varit i artist i över 35 år, skriva låtar och böcker samt älskad av ett helt land. Imorgon, måndag 20 december, besöker schlagerstjärnan Nanne Grönvall Södertälje för julsignering.

Schlagerstjärnan Nanne Grönvall, som tidigare varit medlem i musikgrupperna Sound of Music, Peter’s Pop Squad  och One More Time, besöker Södertälje och Akademibokhandeln i Kringlan under måndagen.

Stjärnan har varit artist i över 35 år och vann Melodifestivalen 1996 och kom på andra plats 2005 med låten ”Håll om mig”. 2005 fick Nanne flest tittarröster i finalen, men slutade på andra plats efter Martin Stenmarckdå han fick högre poäng från jurygrupperna.

Nanne, som deltagit 10 gånger i Melodifestivalen som artist och låtskrivare, kommer att befinna sig i Akademibokhandeln i Södertälje klockan 12:00 för att julsignera den nya boken ”MeloDrama Queens: Vad kan gå fel!” samt sprida julglädje bland Södertäljeborna.

”Det lackar mot jul och årets julsigneringar är i full gång. I våra butiker hittar du sagolika klappar att lägga under granen och under våra julsigneringar kan du passa på att få böcker signerade av författarna själva. En perfekt gåva till någon du tycker om – eller till dig själv.”, skriver Akademibokhandeln i ett pressmeddelande

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 19 december 2021 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors