Företag i fokus:

Annons

Efter dödsolyckan i Enhörna – Melvin från Södertälje prisas som Årets Livräddare

2021_12_Mel

Foto: Shamash Oyal

Ikväll prisas Melvin Jakobsson som Årets livräddare på Svenska hjältar-galan för sin heroiska insats efter dödsolyckan i Enhörna.

När bilen kraschade in i ett träd var Melvin en av de första på platsen och såg till att få ut samtliga tjejer ut ur den rykande bilen som riskerade att fatta eld.

– Det känns roligt och underbart att få den här utmärkelsen. Jag hoppas att det här kan leda till att folk reagerar på ett annat sätt vid allvarliga olyckor, säger Melvin Jakobsson till Aftonbladet.

Klockan var strax innan 21:00 när det första larmet inkom till räddningstjänsten. En allvarlig singelolycka hade precis inträffat i Enhörna där en bil kört rakt in i ett träd i hög hastighet.

I bilen färdades fem unga kvinnor, varav en ung målvakt i SSKs damlag, avled efter allvarliga skador. Dagen efter olyckan hedrades hennes minne på storbildsskärm och genom ett inlägg på klubbens sociala medier.

Supporterklubben i sorg efter dödsbeskedet. Foto Shamash Oyal.

“Alla som på ett eller annat sätt haft privilegiet att träffa henne kan vittna om vilken fantastisk människa hon var och hennes vilja att stötta yngre spelare i klubben och hennes förmåga att sprida glädje omkring sig.”, skrev klubben på sin hemsida i samband med dödsbeskedet.

Först på plats efter olyckan var Enhörnabon, Melvin Jakobsson, som nu prisas som Årets Livräddare. Melvin var på plats bara några minuter efter olyckan och möttes av en hemsk syn av flera skadade tjejer och en som senare förklarades avliden efter olyckan.

Melvin återberättade om den hemska dagen då den unga kvinna miste livet och hur utbildningen i krishantering hjälpte honom att hantera den ofattbara situationen.

Platsen där olyckan inträffade i Enhörna. Foto: Shamash Oyal.

Han agerande blixtsnabbt, utan att tänka på sin egna säkerhet, slet han upp dörrar och gjorde allt i sin makt för att få ut alla ur bilen. Trots att bilen riskerade att började brinna tvekade han aldrig.

 – Jag gjorde det jag kände att min uppgift var, att få ut tjejerna i bilen, berättade Melvin för Telgenytt efter dödsolyckan.

Han lyckades, med hjälp av flera andra på plats, få ut fyra unga tjejer i säkerhet tills den att räddningstjänsten kom till platsen. Men den femte, en ung kvinna, klarade sig inte. Hennes liv gick inte att rädda och förklarades avliden senare under kvällen.

Melvin gjorde allt i sin makt för att rädda alla. För sin heroiska insats, den 25 juli 2021, prisas han Årets Livräddare under Svenska hjältar-galan.

Juryns motivering

”Melvin är en hjälte för att han med stor handlingskraft, mod och med risk för sitt eget liv fick ut tjejerna från bilvraket och därmed räddade deras liv.”

Melvin Jakobsson. Foto: Shamash Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 17 oktober 2022 00:15

Tufft för NIF – måstematch väntar

IMG_6550

Det går tungt för NIF resultatmässigt och nu kan stjärnans säsong vara i fara. Foto: RG Foto-Media

Det väntas bli en tuff batalj mellan de två nykomlingarna som ställs mot varande i den elfte omgången av SSL. Karlstad som avancerade till högsta serien i våras, efter att ha slagit ut Visby med 3–0 i matcher, har en bra utgångsposition att dra ifrån det nedre träsket av tabellenoch eventuellt hamna på en slutspelsplats. 

Hemmalaget Nykvarn kommer senast från en klar förlust mot Linköping på bortaplan. Nykvarn, som hade en tung förstaperiod på många sätt, fick först superstjärnan Valdemar Ahlroth skadad efter 3 minuters spel och sedan hamna i underläge med 4–0. En minst sagt tuff uppförsbacke för NIF som för övrigt fick flera spelare skadade under matchens gång.

Lagkaptenen Karljohan Ahlroth fick man se med en inlindad arm och Markus Jonsson klev av haltandes i slutminuten. Det återstår att se om dessa två kommer till spel på söndag. 
Enligt uppgifter gällande Valdemar Ahlroths skada så har det inte kommit någon dom hur pass länge Ahlroth blir borta. Återigen tvingas tränaren Nicklas Hedstål göra förändringar på grund av skador.

#29 Markus Jonsson. Foto: RG Foto-Media

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Helsingborg och den klara förlusten mot Linköping så är hemmalaget i stort behov av att kliva högre upp i tabellen för att inte riskera att på nedflyttningsplats. Det skiljer sig 1 poäng mellan lagen som är på säker på mark och det väntas bli en tuff batalj där det historiskt har spelats fysiskt mellan dessa lag i Allsvenskan. Snart har NIF mött alla lag och man vill sätta sig i en bättre sitts inför kommande returmatcher.

Karlstads tränare och Färjestadsikonen Peter Nordström har en gedigen hockeybakgrund, både som spelare och tränare. Nordström som tog över rollen som huvudtränare 2021 har sedan dess applicerat sin spelfilosofi och gjort förändringar för att lyfta fram det ”nya” Karlstad. I truppen har Nordström med sig rutinerade spelare som under åren har burit Karlstad. En av dessa som publiken bör ha extra koll på är Anton Vestlund. En spelare som kan kliva fram i svåra situationer och leverera när det behövs som mest.
Värt att notera är att Karlstads lagkapten som missade de inledande matcher pga. skada har noterats för 9 poäng på 5 spelade matcher.

Topp 3 interna poängligan – Karlstad

– #77 Anton Vestlund 18 poäng
– #37 Simon Sjögren 13 poäng
– #11 Johan Palmqvist 11 poäng

Topp 3 interna poängligan – Nykvarn

– #23 Hampus Ahrén 10 poäng
– #20 Valdemar Ahlroth 9 poäng
– #29 Markus Jonsson 9 poäng

Matchen spelas i Furuborghallen söndag 3 december, matchstart 17:00.
Säkra din plats när Nykvarn tar emot Karlstad här.

Matchen sänds även via Sportexpressen TV – matchen hittar du här.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 17:33
Senast uppdaterad: 2 december 2023 17:33

Rådjur påkört av pendeltåg – Flyttades snabbt från spåret

Tåg pendel 1 Foto: Alex Isa

Arkivbild

Ett tåg kolliderade med ett rådjur under lördagen i Järna, men enligt polisens uppgifter ska trafiken inte ha påverkats av incidenten.

En viltolycka inträffade i Järna under lördagen när ett pendeltåg körde på ett rådjur.

Olyckan ägde rum vid 12:30-tiden men rapporteras inte ha haft någon större påverkan på tågtrafiken i området. Tack vare snabba insatser kunde rådjuret snabbt flyttas från spåret, vilket förhindrade längre störningar i trafiken.

– En så kallad ”felavhjälpare” har flyttat råduret ut i skogen, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Ingen person skadades i incidenten, och trafikflödet kunde fortsätta som normalt strax efter händelsen.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2023 13:41
Senast uppdaterad: 2 december 2023 13:41

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors