Företag i fokus:

Annons

JUST NU: Södertälje Sjukhus i stabsläge – ”Vi har ett allvarligt läge”

Södertälje Sjukhus går nu upp i stabsläge. Foto: Södertälje Sjukhus.

Med anledning av den pågående pandemin har Södertälje Sjukhus gått upp i stabsläge. I ett pressmeddelande beskriver sjukhuset att situationen förvärrats kraftigt under de senaste dagarna.

Den senaste veckan har sjukhuset sett en ökad belastning på samtliga avdelningar och går nu därför upp i stabsläge. De senaste siffrorna, från onsdag förmiddag, visar att sjukhuset har 17 patienter inlagda med Covid-19. Tre av dessa ligger på IVA- avdelningen. Sjukhuset har även 10 patienter inlagda med den årliga säsongsinfluensan.

Vd:n för Södertälje Sjukhus, Christophe Pedroletti, uppmanar till vaccinering och social distans i pressmeddelandet som sjukhuset släppt under dagen.

– Behovet av vård är stort och vi har ett allvarligt läge nu. Jag vill uppmana alla att följa de allmänna råden gällande smittspridning. Covid-19 och säsongsinfluensa har liknande symtom och det är viktigt att vi håller avstånd, undviker folksamlingar, stannar hemma vid minsta symtom, använder munskydd i kollektivtrafiken och inte minst – vaccinerar oss, säger Christophe Pedroletti i pressmeddelandet.

Södertälje kommun har näst lägst antal vaccinerade i Sverige, trots flera satsningar i att öka vaccinationsgraden.

Regionrådet Anna Starbrink förklarar till SVT att den låga vaccinationsgraden i kommunen beror på olika faktorer, men att kommunen arbetar intensivt med att få ut information om vaccinets fördelar till boende i kommunen.

För den som känner att de vet för lite om vaccinet och Covid- 19 finns det hälsokommunikatörer som kan hjälpa en ta sig till informationen kring pandemin, säger Stormbrink till SVT.

 –  Vi finns på plats bland befolkningen, vi har hälsokommunikatörer på plats, vi har mobila verksamheter, vi försöker vara där mycket folk samlas för att möjliggöra vaccin och ge alla människor nya chanser hela tiden, säger Stormbrink.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 15 december 2021 00:00

Myndighetspost öppnades av anställd – ”Oacceptabelt”

2022_03_HALL

Anstalten Hall i Södertälje. Foto: Kriminalvården

Tidigare i år inkom två anmälningar till Justitieombudsmannen, JO, om att kriminalvårdare öppnat och läst intagnas myndighetspost.

Nu riktar JO allvarlig kritik mot anstalten Hall i Södertälje då agerandet strider mot fängelselagen.

Enligt JO-anmälan ska en av de intagna påpekat till ansvarig tjänsteman att det är en otillåten handling att granska dennes post, men fått svar av säkerhetsavdelningens samordnare att de ”alltid gör så”. En av anmälningarna, som inkommit till JO, ska enligt uppgifter vara från en fängslad gängledare från Göteborg.

Ärendet har granskat av Justitieombudsmannen som nu riktar allvarlig kritik mot anstalten i Södertälje.

JO anser att det är anmärkningsvärt och oacceptabelt att personal, som arbetar med posthantering, inte är medveten om att brev till Kriminalvården utgör myndighetspost och därför inte får granskas.

”Det inträffade ar givetvis helt oacceptabelt och anstalten förtjänar allvarlig kritik.”, skriver Justitieombudsmannen i beslutet.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 13:02
Senast uppdaterad: 1 december 2022 13:02

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)