🕝 1 minuter
Intresset stort för att inrikesresande - Men Södertälje hamnar på bottenplats
Publicerad 14 december 2021 01:00
Uppdaterad 14 december 2021 01:00

Bild: Kartor / Creative Commons.

Destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, har för fjärde året i rad genomfört undersökningen ”Resa i Sverige”.

Precis som väntat syns det tydliga spåret av coronapandemins konsekvenser av resor till utlandet. Svenskarnas intresse för inrikesresande ökar, men inte till Södertälje.

– Vi ser ett ökat inrikesresande och det är många som säger att de vill uppleva mer, varannan respondent (49 procent) har valt alternativet att de vill resa mer i Sverige 2022, säger Helena Bovin, ordförande SNDMO i ett pressmeddelande.

SNDMO genomförde undersökningen under perioder 8 till 18 september och tillfrågade totalt 7 335 svenskar över 18 år. Undersökningen baserades på resvanor och attityder, i ett riksrepresentativt urval av individer i målgruppen.

När undersökningen sammanställdes hamnade Södertälje sist på listan som rekommenderade resmål.

Södertälje, som uppfyller kriterierna för en rekommenderat semesterort, hamnar trots detta på en bottenplats, enligt undersökningen som utförts av Research One på uppdrag av SNDMO.

Enligt pressmeddelandet är syftet med undersökningen att analysera svenska resenärers vanor och preferenser kring resande i Sverige. Undersökningen mäter varumärkeskännedom, attityder och nöjdhet kopplat till besök i de destinationer som ingår i nätverket.

På toppen av denna undersökning finns destinationer som Gotland och Öland som mest rekommenderade resmål.

Se här vad Södertälje har att erbjuda – Destinationsodertalje.se.

Dela artikeln