Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Södertäljeartist har släppt singel: ”Blev viral direkt”

2021_12_MiLO

Från grundlurad till succé och en snudd på en melodifestivalplats. Milo Zenno har nu fått sitt erkännande i musikbranschen där han stormar framåt på Spotify och Youtube.

Nu har singel nummer sju i ordningen gjort release Responsen? Den har varit ”jävligt bra”.

Milo Zenno är Södertäljebon med sina rötter i Libanon. Sedan han var 12 år gammal har musiken varit allt. Det märktes ganska snart att talangen för att sjunga också fanns där. Det skulle bevisa sig när Milo korades till vinnare i en musiktävling som sändes i dåtidens kanal TVnu.

Men trots en oerhörd musiktalang och en stark vilja, har vägen mot drömmarna varit krokig för Milo. Artisten nämner att han genom åren har blivit lurad av människor som har lovat både kontrakt och bra ersättning. Ord som har varit tomma ord. I stället fick han en sorts revansch och gick sin egen väg. Milos enorma driv fick honom till att släppa flera nya låtar, därigenom sitt första skivkontrakt. Sedan dess har han släppt fem singlar, skrivna på såväl svenska som engelska.

– Mina låtar handlar om att man ska kunna känna igen sig och relatera till känslor eller situationer som uppstår i livet. Folk tror ju att vi från utlandet bara kan göra musik på vårt eget språk, men jag vill med det här visa att vi kan göra bra musik även på andra språk. Sedan är det ju viktigt att så många som möjligt kan uppfatta mitt budskap, säger Milo Zenno.

Milo känner sig knappast färdig med musiken, utan ser snarare framåt. Alldeles nyligen släppte han sin sjunde låt, ”Shadows”.

– Shadows är en låt som ligger mig varmt om hjärtat. Har du någonsin haft en person som betyder så mycket för dig; att du känner personens skugga följa dig överallt? Ibland kan man förlora en anhörig, vän, kärlek som betyder så mycket för en, så man känner att den personen sitter bredvid. Låten har gått viral på Youtube och fått jävligt bra respons på så kort tid och på Spotify. Det är fantastiskt roligt, berättar han.

Rykten säger att du skulle ha tävlat med den här låten i Melodifestivalen nästa år.

– Ja, tanken var så från början. Men vi kände sen att det var bättre att släppa den nu, och ställa upp med en annan låt i den nästkommande tävlingen.

Utöver musiken jobbar Milo Zenno som underhållare och karaokevärd på restaurang i Södertälje. Arbetet ger honom en oändligt med energi som i sin tur kan ge en kick till drivet som finns i honom.

– Folket är riktigt fantastiska här. Så grymma sångare! Kärleken och glädjen har inga gränser. Vi har fullsatta spelningar varje helg, och det är tack vare alla trogna gäster som stöttar oss i allt. Jag vill bara få uttrycka all min kärlek till er, säger Milo och fortsätter:
– Mitt jobb och min dröm är att få andra att tro på sig själva. Deras stund är att skina. Jag vill inte stå i rampljuset när jag jobbar. I stället vill jag vara där för publiken. Tillsammans är vi som en stor familj.

Lyssna på ”Shadows” här.

Text:

Wilhelm Nilsson

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 december 2021 00:00

Hon kritiserar Riksbankens räntebesked – ”Oroande”

3395ff9c-c827-4875-a612-3d155add328f

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I tisdags chockhöjdes styrräntan med 1 procent och blir den största höjningen som Riksbanken gjort sedan 1993.

Nu får den kraftiga höjningen kritik av chefsekonomen Laura Hartman på Landsorganisationen, LO, som anser att det är ett olyckligt beslut.

– En hög inflation är ett reellt bekymmer för alla, särskilt för hushåll med små marginaler. Därför är det förstås viktigt med motåtgärder. Men risken är att räntevapnet skadar ekonomin och ökar arbetslösheten mer än den hjälper mot inflationen, säger Laura Hartman.

Styrräntan höjdes med 1 procent, från 0,75 till 1,75 procent, för att hejda den stigande inflationen som i augusti låg på 9 procent. Enligt Riksbanken är den alldeles för hög och anses urholka hushållens köpkraft och gör det svårare för både företag och hushåll att planera sin ekonomi.

Stefan Ingves, Sveriges riksbankschef, . Foto: Creative Commons.

Hartman därmot anser att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potentiellt mycket skadliga effekter på svensk ekonomi och arbetslöshet.

– Vad som däremot skulle ha en mer kännbar effekt på inflation är mer direkta åtgärder mot de höga energipriserna. Därför behövs andra, mer direkta och snabba åtgärder mot de höga energipriserna. Annars riskeras omställningen mot ökad elektrifiering som näringslivet anammat. Vi börjar redan se oroande tecken på fler varsel, säger Laura Hartman på paraplyorganisation LO.

Riksbankens mål är att att den långsiktigt inflationen ska ligga på 2 procent. I augusti föregående månad låg den på 9 procent.

Läs även: – Styrräntan chockhöjs – Nu väntas bolånen stiga

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 15:37
Senast uppdaterad: 25 september 2022 15:38

MINGELBILDER v.38 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0018-1

FOTO: Shamash Oyal.

Se mingelbilder från föregående veckaMingelbilder v.37

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 10:45
Senast uppdaterad: 25 september 2022 10:48

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)