Företag i fokus:

Södertäljeartist har släppt singel: ”Blev viral direkt”

2021_12_MiLO

Från grundlurad till succé och en snudd på en melodifestivalplats. Milo Zenno har nu fått sitt erkännande i musikbranschen där han stormar framåt på Spotify och Youtube.

Nu har singel nummer sju i ordningen gjort release Responsen? Den har varit ”jävligt bra”.

Milo Zenno är Södertäljebon med sina rötter i Libanon. Sedan han var 12 år gammal har musiken varit allt. Det märktes ganska snart att talangen för att sjunga också fanns där. Det skulle bevisa sig när Milo korades till vinnare i en musiktävling som sändes i dåtidens kanal TVnu.

Men trots en oerhörd musiktalang och en stark vilja, har vägen mot drömmarna varit krokig för Milo. Artisten nämner att han genom åren har blivit lurad av människor som har lovat både kontrakt och bra ersättning. Ord som har varit tomma ord. I stället fick han en sorts revansch och gick sin egen väg. Milos enorma driv fick honom till att släppa flera nya låtar, därigenom sitt första skivkontrakt. Sedan dess har han släppt fem singlar, skrivna på såväl svenska som engelska.

– Mina låtar handlar om att man ska kunna känna igen sig och relatera till känslor eller situationer som uppstår i livet. Folk tror ju att vi från utlandet bara kan göra musik på vårt eget språk, men jag vill med det här visa att vi kan göra bra musik även på andra språk. Sedan är det ju viktigt att så många som möjligt kan uppfatta mitt budskap, säger Milo Zenno.

Milo känner sig knappast färdig med musiken, utan ser snarare framåt. Alldeles nyligen släppte han sin sjunde låt, ”Shadows”.

– Shadows är en låt som ligger mig varmt om hjärtat. Har du någonsin haft en person som betyder så mycket för dig; att du känner personens skugga följa dig överallt? Ibland kan man förlora en anhörig, vän, kärlek som betyder så mycket för en, så man känner att den personen sitter bredvid. Låten har gått viral på Youtube och fått jävligt bra respons på så kort tid och på Spotify. Det är fantastiskt roligt, berättar han.

Rykten säger att du skulle ha tävlat med den här låten i Melodifestivalen nästa år.

– Ja, tanken var så från början. Men vi kände sen att det var bättre att släppa den nu, och ställa upp med en annan låt i den nästkommande tävlingen.

Utöver musiken jobbar Milo Zenno som underhållare och karaokevärd på restaurang i Södertälje. Arbetet ger honom en oändligt med energi som i sin tur kan ge en kick till drivet som finns i honom.

– Folket är riktigt fantastiska här. Så grymma sångare! Kärleken och glädjen har inga gränser. Vi har fullsatta spelningar varje helg, och det är tack vare alla trogna gäster som stöttar oss i allt. Jag vill bara få uttrycka all min kärlek till er, säger Milo och fortsätter:
– Mitt jobb och min dröm är att få andra att tro på sig själva. Deras stund är att skina. Jag vill inte stå i rampljuset när jag jobbar. I stället vill jag vara där för publiken. Tillsammans är vi som en stor familj.

Lyssna på ”Shadows” här.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 12 december 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors